Woning isoleren Sainte-Marie-Sur-Semois

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Sainte-Marie-Sur-Semois? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals de spouwmuur isoleren en kieren dichten gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties met een prima rendement. Hieronder lees je nuttige informatie over isolatie Sainte-Marie-Sur-Semois. Denk aan vraagstukken over isolerende kozijnen en deuren en thermische bruggen. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-sainte-marie-sur-semois-6740

 • Flinke besparing
 • Vocht absorberend vermogen
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Je kunt klein beginnen
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieLuxemburg
GemeenteEtalle
Postcode6740
Gasverbruik20.090 kWh
Stroomverbruik3545 kWh
Gemiddelde energierekening€163,47

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn standaard degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Op deze website vind jij de interessantste manieren om je woning in Sainte-Marie-Sur-Semois te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Sainte-Marie-Sur-Semois is goed te betalen (ongeveer € 730 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €280 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) geeft de kou geen kans en veel minder stookkosten. De kosten liggen rond €1600 en het rendement ligt op zo’n €190 per jaar. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, PUR schuim, chips, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Sainte-Marie-Sur-Semois kost ongeveer €5300. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1140. De potentiële besparing ligt op €770 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €12200. Hiermee bespaar je circa €850 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Ook zijn er verscheidene aantrekkelijke oplossingen. In het gedeelte hieronder praten we over de interessantste alternatieven.

 • Garage-isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isolatie: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Sainte-Marie-Sur-Semois (juni 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en tegelijk een energiebewuste wereld? Isoleren van jouw huis in Sainte-Marie-Sur-Semois is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2925 m3. Dat komt neer op €1475 op jaarbasis. Op deze website calculeren we de uiteindelijke kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Sainte-Marie-Sur-Semois. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn dan een stuk lager.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met 6 procent rente. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per type tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3500)
€845
(€5350)
€1230
(€8300)
Vloerisolatie€155
(€1350)
€265
(€2250)
€360
(€3000)
Spouwmuur€285
(€1400)
€730
(€2500)
€805
(€3275)
HR++ glas€220
(€2200)
€290
(€3500)
€395
(€5100)
isolatie sainte-marie-sur-semois 6740

Populaire Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Sainte-Marie-Sur-Semois?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Sainte-Marie-Sur-Semois isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Engie of Wase Wind, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3075 en geeft een besparing van €275 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Dan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitgebreide acties als isolatie van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Onderstaand bekijk je een samenvatting van het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Handy Home, Mr. Bricolage, Brico, Big Mat, Hubo, Dema. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Info over isolatiepremie in Etalle

Mede door de premies die de gemeente verstrekt wordt je woning isoleren nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Etalle aanbiedt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minimaal 10 woningen in 1 gemeente of straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je aanspraak doen op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Etalle
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met gevel-, vloer of dakisolatie. Echter, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Geholpen door ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Sainte-Marie-Sur-Semois wat past bij jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Sainte-Marie-Sur-Semois voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Sainte-Marie-Sur-Semois. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam warm huis en je verbruikt minder energie. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In het geval van goede isolatie kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een gezond leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment