Woning isoleren Vance

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Vance? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Dankzij haalbare maatregelen zoals de spouw isoleren of isolerende raambekleding ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op deze website tref je handige informatie over isolatie Vance. We staan stil bij thema’s als de spouw isoleren en warmtelekken. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-vance-6741

 • De energienota gaat omlaag
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Een verantwoorde keuze
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieLuxemburg
GemeenteEtalle
Postcode6741
Gasverbruik20.110 kWh
Stroomverbruik3555 kWh
Gemiddelde energierekening€163,78

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn goed geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje check jij de meest toegepaste toepassingen om een woning in Vance te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Vance is betaalbaar (plusminus € 850 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €190 per 12 maanden (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en bespaart veel energie. De kosten variëren rond €2000 en de besparing op de energienota loopt op tot €210 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn glaswol, icynene, dekens, folie. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Vance kost ongeveer €5400. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1060. Het voordeel loopt al gauw op tot €830 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €13000. De winst is ong. €850 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we nog meer rendabele oplossingen. In het gedeelte hierna beschrijven we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Vance (juli 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van jouw huis in Vance is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2325 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1325 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder vind je de totale kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Vance. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in negen jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per doel zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3900)
€585
(€6250)
€1090
(€8150)
Vloerisolatie€140
(€1100)
€205
(€1800)
€325
(€3400)
Spouwmuur€200
(€1225)
€730
(€2025)
€840
(€3675)
HR++ glas€190
(€2500)
€290
(€4225)
€365
(€5100)
isolatie vance 6741

Gangbare Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Vance?

Wat is het voordeel van mijn woning in Vance isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Essent of Trevion, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een gezond leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3225, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €205 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Vandaar zie je waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Diepgaande acties als isoleren van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. In de box hieronder lees je een handig overzicht van de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Handy Home, Brico, Big Mat, Gamma, Hubo, Mr. Bricolage. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie rondom isolatiepremie in Etalle

Door een speciale premie wordt woningisolatie nog lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Een enkele netwerkbeheerder keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en lees eens wat de gemeente Etalle aanbiedt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Als er sprake is van 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kom je zelfs nog in aanmerking voor een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Etalle
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die er speciaal is voor de meest kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Geholpen door de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Vance wat matcht met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Middels een warmtescan zie je op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, afgeleefde muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Vance voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Vance. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een optimaal klimaat in huis en je verbruikt minder energie. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een comfortabele leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment