Woning isoleren Houdemont

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Houdemont? Goede isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Met een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld de kruipruimte isoleren en verwarmingsbuizen isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website check je uitgebreide informatie over isolatie Houdemont. We staan stil bij onderwerpen als vloerisolatie en glaswol. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-houdemont-6724

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieLuxemburg
GemeenteHabay
Postcode6724
Gasverbruik20.040 kWh
Stroomverbruik3520 kWh
Gemiddelde energierekening€162,70

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand achterhaal jij de interessantste onderdelen om jouw woning in Houdemont te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een woning verliest niet onnodig warmte en het biedt een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Houdemont is goed te betalen (al vanaf € 810 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €250 op jaarbasis (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn zo’n €1825 en de besparing loopt op tot €255 p/jaar. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, isolatiematrassen, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Houdemont kost je zo’n €5450. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1040. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €850, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13100. Het voordeel is zo’n €910, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder zijn er meerdere vaak toegepaste vormen. In het gedeelte hierna benoemen we de populairste alternatieven.

 • Isoleren garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isoleren: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Houdemont (mei 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten en uiteraard een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Houdemont is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2125 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1100 op jaarbasis. Hieronder check je de totale kosten als je het laat doen door een isolatiespecialist in Houdemont. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4150)
€795
(€6750)
€1030
(€9800)
Vloerisolatie€115
(€1250)
€185
(€2000)
€375
(€2700)
Spouwmuur€255
(€1375)
€560
(€2575)
€800
(€3300)
HR++ glas€195
(€2925)
€270
(€3075)
€440
(€5250)
isolatie houdemont 6724

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Meer weten over het isolatiebedrijf in Houdemont?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Houdemont isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Mega en Elegant, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een comfortabel binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3475, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €210 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Daardoor komt u erachter waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige acties zoals isolatie van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Hieronder check je een handig overzicht van veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Handy Home, Mr. Bricolage, Brico, Dema, Big Mat, Gamma. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie over isolatiepremie in Habay

Dankzij de geldende premie worden investeringen in de woning zeker leuker. Heb ik recht op subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is er op meerdere niveau’s. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Habay voor jou kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Habay
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die kan worden aangevraagd door de kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Met behulp van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Houdemont wat strookt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Met een warmtescan komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Houdemont voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Houdemont. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een optimaal wooncomfort en structureel lagere energielasten. De volgorde van isoleren bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een gezond leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment