Woning isoleren Rossignol

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Rossignol? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. enkele acties als vliering isoleren en schuimstrips ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Hieronder komen we met waardevolle informatie over isolatie Rossignol. Bijvoorbeeld onderwerpen als isolatie van verwarmingsbuizen en steenwol. Meteen besparen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-rossignol-6730

 • Snelle terugverdientijd
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • U stoot minder CO2 uit
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieLuxemburg
GemeenteTintigny
Postcode6730
Gasverbruik20.070 kWh
Stroomverbruik3535 kWh
Gemiddelde energierekening€163,16

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn veelal prima geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website zie je de meest rendabele werkzaamheden om jouw woning in Rossignol te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Rossignol is aantrekkelijk (vanaf ongeveer € 710 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €220 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en je verbruikt minder energie. De kosten liggen rond €1725 en het resultaat is zo’n €280 p/jaar. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Rossignol kost zo’n €5450. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1080. Je energiekosten dalen flink, tot wel €800 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11400. Je profiteert van ong. €780 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zijn er nog enkele alternatieve vormen. In onderstaande tekst behandelen we de interessantste opties.

 • Garage-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isolatie in Rossignol (juni 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en tegelijk een energiezuinige wereld? Isoleren van jouw huis in Rossignol is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2325 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1225 per jaar. Onderstaand calculeren we de totale prijs op het moment dat je het laat doen door een isolatiespecialist in Rossignol. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per optie zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3900)
€575
(€6500)
€1210
(€9350)
Vloerisolatie€130
(€1300)
€190
(€1600)
€320
(€3500)
Spouwmuur€330
(€875)
€680
(€2425)
€795
(€3450)
HR++ glas€190
(€2475)
€295
(€4300)
€450
(€5275)
isolatie rossignol 6730

Erkende Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Rossignol?

Waarom moet ook ik mijn huis in Rossignol isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een maatschappij als Engie of Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een optimale leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Verder neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3125 en geeft een besparing van €225, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Grootse werkzaamheden zoals dak-, gevel of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. In de box hieronder lees je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Handy Home, Mr. Bricolage, Brico, Hubo, Gamma, Dema. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie rondom isolatiepremie in Tintigny

Met behulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De populaire energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius 0
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Tintigny in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij een minimum van 10 woningen in 1 straat is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) krijg je ook nog eens een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tintigny
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Door middel van de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Rossignol wat conformeert aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Door middel van een warmtescan ziet u op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is enkel glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Rossignol voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Rossignol. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties hebben als resultaat een aangenaam binnenklimaat en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabele leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment