Woning isoleren Etalle

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Etalle? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een paar maatregelen zoals de bodem isoleren en isolatie van deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze website tref je belangrijke informatie over isolatie Etalle. Dit gaan om bijvoorbeeld vraagstukken over isolatie van de zolder en spuitisolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-etalle-6740

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Houdt geluid tegen
 • Beter energielabel

ProvincieLuxemburg
GemeenteEtalle
Postcode6740
Gasverbruik20.260 kWh
Stroomverbruik3330 kWh
Gemiddelde energierekening€159,34

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand lees jij de meest toegepaste methodes om jullie woning in Etalle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Etalle is betaalbaar (al vanaf +/- € 750 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €250 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een fors lagere energierekening. De tarieven liggen rond €1675 en de besparing op de energienota loopt op tot €240 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Etalle kost doorgaans €4600. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1010. Het voordeel loopt al gauw op tot €700 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11500. Het rendement is grofweg €780 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast onderscheiden we nog een aantal mogelijke alternatieven. In onderstaande tekst praten we over de meest aantrekkelijke vormen.

 • Garage isolatie: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isolatie: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Etalle (juni 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en een duurzame wereld? Isoleren van een woning in Etalle is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2100 m3. Dat is dus al gauw €1000 per 12 maanden. Hieronder calculeren we de gemiddelde kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Etalle. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3650)
€735
(€4600)
€1010
(€8250)
Vloerisolatie€120
(€1400)
€260
(€1800)
€360
(€2950)
Spouwmuur€335
(€725)
€510
(€2600)
€800
(€3375)
HR++ glas€230
(€2200)
€280
(€3400)
€360
(€4675)
isolatie etalle 6740

Professionele Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Petralana
 • Ursa

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Etalle?

Waarom zou ik mijn woning in Etalle isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een maatschappij als Eneco en Lampiris, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een optimaal leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3375, waarbij u een besparing realiseert van €265 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Dan achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige maatregelen zoals isoleren van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Op isolatiespecialisten.be lees je meer info over veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Hubo, Handy Home, Gamma, Brico, Mr. Bricolage, Dema. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Alles over de huidige isolatiepremie in Etalle

Door te profiteren van een speciale premie worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De speciale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Etalle voor jou kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minimaal 10 woningen kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Etalle
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met dak-, vloer of gevelisolatie. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) bedoeld voor inwoners met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Op basis van de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Etalle wat schikt naar je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Op basis van een warmtescan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, gammele muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Etalle voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Etalle. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren in een prettige leefomgeving en bespaart veel energie. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een uitstekend geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een gezond leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment