Woning isoleren Evere

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Evere? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Dankzij een aantal stappen zoals de spouw isoleren en tochtbanden heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Hierna lees je bruikbare informatie over isolatie Evere. We gaan aan de slag met zaken als het dak isoleren en energiebespaarlening. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-evere-1140

 • Veel geld besparen
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Zet het milieu op 1
 • Kan snel aangebracht worden
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieBrussel
GemeenteEvere
Postcode1140
Gasverbruik20.110 kWh
Stroomverbruik3355 kWh
Gemiddelde energierekening€159,28

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard correct geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje check jij de meest toegepaste methodes om jullie woning in Evere te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Evere is voordeling (al vanaf € 740 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €195 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) geeft de kou geen kans en je verbruikt minder energie. De onkosten fluctueren rond de €1950 en de winst ligt rond de €235 op jaarbasis. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Evere kost gemiddeld €4500. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1240. Het voordeel loopt al gauw op tot €820 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12400. Hiermee bespaar je circa €980 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens noemen we nog meer populaire mogelijkheden. In onderstaande tekst praten we over de meest interessante oplossingen.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur-isoleren: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isolatie: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Evere (juli 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van een woning in Evere is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2450 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1300 per jaar. Onderstaand vind je de kosten (bij benadering) in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Evere. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 6 procent rente. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per optie tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3400)
€655
(€7250)
€980
(€9700)
Vloerisolatie€145
(€1200)
€295
(€1900)
€375
(€3400)
Spouwmuur€330
(€1075)
€540
(€2150)
€780
(€3025)
HR++ glas€230
(€2800)
€330
(€4025)
€380
(€4775)
isolatie evere 1140

Interessante Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Bauder
 • HPX
 • Fermacell
 • Meuwissen

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Evere?

Waarom zou ik mijn woning in Evere isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieleverancier als OCTA+ of Trevion, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimale leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Mede is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3475 en besparen tot €225 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Diepgaande klussen als isoleren van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Onderstaand vind je kort & bondige info over het actuele aanbod. Te koop bij erkende bouwmarkten als Gamma, Mr. Bricolage, Big Mat, Dema, Handy Home, Brico. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Evere

Door te profiteren van de huidige premies wordt woningisolatie nog leuker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De speciale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een aantal netbeheerders in België ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Evere meebetaalt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Zodra je jouw bestaande huis van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je een beroep doen opeen forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Evere
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van gevel, vloer of dak. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente opgezet voor mensen met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Via de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Evere wat past bij jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Dankzij een warmtescan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, oude muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Evere voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Evere. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren in een aangenaam wooncomfort en verlagen het energiegebruik. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een prettig leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment