Woning isoleren Sint-Agatha-Berchem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Sint-Agatha-Berchem? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen als de kruipruimte isoleren of tochtwering heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties met een prima rendement. Onderstaand ontdek je diverse informatie over isolatie Sint-Agatha-Berchem. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals deuren isoleren en de groene lening. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-sint-agatha-berchem-1082

 • Een fors lagere energierekening
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Dempt het geluid
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieBrussel
GemeenteSint-Agatha-Berchem
Postcode1082
Gasverbruik20.080 kWh
Stroomverbruik3340 kWh
Gemiddelde energierekening€158,82

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn standaard kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website tref je de populairste stappen om een woning in Sint-Agatha-Berchem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Sint-Agatha-Berchem is goedkoop (vanaf ongeveer € 710 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €295 per jaar (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten bedragen zo’n €2000 en de besparing op de energienota loopt op tot €260 p/jaar. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, isolatiematrassen, chips, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Sint-Agatha-Berchem kost om en nabij de €4650. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1140. Je energiekosten dalen flink, tot wel €810 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €12800. Je profiteert van om en nabij €830 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast noemen we verscheidene populaire vormen. In het gedeelte hierna vermelden we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Altijd een warme garage
 • Isolatie van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Sint-Agatha-Berchem (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten of wellicht een groenere toekomst? Isoleren van jouw woning in Sint-Agatha-Berchem is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2300 m3. Dat komt neer op €850 per 12 maanden. Hieronder berekenen we de kosten (bij benadering) zodra dit overlaat aan een isolatiespecialist in Sint-Agatha-Berchem. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het dak isoleren kan men terugverdienen in 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3500)
€825
(€4750)
€920
(€9800)
Vloerisolatie€115
(€1450)
€215
(€2500)
€350
(€3050)
Spouwmuur€270
(€1050)
€620
(€1925)
€900
(€3375)
HR++ glas€195
(€1950)
€270
(€3100)
€450
(€4475)
isolatie sint-agatha-berchem 1082

Populaire Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Petralana
 • Borgh
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Sint-Agatha-Berchem?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Sint-Agatha-Berchem isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als OCTA+ en Antargaz, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een comfortabel leefklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3500, waarbij u een besparing realiseert van €230 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Op basis daarvan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Diepgaande maatregelen zoals isoleren van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Onderstaand lees je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Gamma, Mr. Bricolage, Brico, Hubo, Big Mat, Dema. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Sint-Agatha-Berchem

Dankzij een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een aantal netbeheerders in België komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en check wat de gemeente Sint-Agatha-Berchem op dit vlak doet.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij een minimum van tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je aanspraak doen op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Sint-Agatha-Berchem
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, gevel of vloerisolatie. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) in het leven geroepen voor inwoners met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Via ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Sint-Agatha-Berchem wat dan voldoet aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Via een warmtescan analyseer je wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Sint-Agatha-Berchem voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Sint-Agatha-Berchem. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties bieden jou een optimaal wooncomfort en bespaart veel energie. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een prettig klimaat in huis. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment