Woning isoleren Ganshoren

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Ganshoren? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij enkele acties als isolatie van de bodem of tochtprofielen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Hieronder ontdek je belangrijke informatie over isolatie Ganshoren. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals verwarmingsbuizen isoleren en vocht in huis of vochtproblemen. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-ganshoren-1083

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Een aangename leefomgeving
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Interessante energiebespaarlening
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieBrussel
GemeenteGanshoren
Postcode1083
Gasverbruik20.090 kWh
Stroomverbruik3345 kWh
Gemiddelde energierekening€158,97

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna achterhaal je de meest interessante onderdelen om een woning in Ganshoren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Ganshoren kan zeer goedkoop (vanaf € 860 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €225 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en flink lagere energiekosten. De onkosten variëren rond €1600 en je bespaart op de energierekening, tot wel €250 op jaarbasis. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, chips, isolatiechape, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Ganshoren kost je zo’n €5150. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1080. Je energiekosten dalen flink, tot wel €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €12900. De winst is om en nabij €780 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0kennen we verscheidene mogelijke alternatieven. In onderstaande tekst benoemen we de meest interessante vormen.

 • Isoleren garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Ganshoren (mei 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten of wellicht een duurzame toekomst? Isoleren van jouw woning in Ganshoren kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2175 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1425 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna kijken we naar de totale kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Ganshoren. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie kan men terugverdienen in 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3850)
€785
(€6600)
€1090
(€8850)
Vloerisolatie€125
(€1100)
€170
(€2650)
€380
(€2950)
Spouwmuur€260
(€1475)
€520
(€1900)
€905
(€3600)
HR++ glas€230
(€1875)
€310
(€3375)
€435
(€4500)
isolatie ganshoren 1083

Interessante Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Isover
 • NMC
 • Unilin
 • Isolatieshop

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Ganshoren?

Waarom zou ik mijn huis in Ganshoren isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een maatschappij als Mega en Wase Wind, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een optimaal binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3075 en dat levert gemiddeld op €340, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Vandaar achterhaal je waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grote investeringen zoals isolatie van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie aanschaffen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Hieronder ontdek je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Big Mat, Brico, Gamma, Hubo, Dema, Handy Home. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie over isolatiepremie in Ganshoren

Door gebruik te maken van de geldende premie wordt een huis isoleren interessanter. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Ganshoren meebetaalt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Vanaf tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) profiteer je ook nog eens van de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ganshoren
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, dak of vloerisolatie. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Dankzij het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Ganshoren wat strookt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Met behulp van een warmtescan check je waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Ganshoren voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Ganshoren. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen bieden jou een prettig wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een aangenaam binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment