Woning isoleren Koekelberg

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Koekelberg? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. een aantal stappen zoals isolatie binnenkant gevel of deuren isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Koekelberg. Bijvoorbeeld thema’s als isolatie van schuine dak en cellulose isolatie. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-koekelberg-1081

 • Snel terugverdiend
 • Een prettig binnenklimaat
 • U stoot minder CO2 uit
 • Minder last van ongedierte
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieBrussel
GemeenteKoekelberg
Postcode1081
Gasverbruik20.070 kWh
Stroomverbruik3335 kWh
Gemiddelde energierekening€158,66

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Op deze pagina tref jij de interessantste manieren om jouw woning in Koekelberg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Koekelberg kan erg voordelig (vanaf ongeveer € 730 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €265 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en zorgt voor een laag energietarief. De kosten liggen rond €1750 en de besparing loopt op tot €210 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, chips, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Koekelberg kost ongeveer €4850. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1090. Het rendement is al snel €880, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €11300. Hiermee bespaar je circa €890 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we nog enkele aantrekkelijke mogelijkheden. In het volgende overzicht bespreken we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Koekelberg (mei 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten en tegelijk een energiebewuste maatschappij? Isoleren van een woning in Koekelberg is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2650 m3. De besparing komt neer op €875 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatiespecialisten.be kijken we naar de uiteindelijke kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Koekelberg. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3250)
€815
(€5750)
€1130
(€8650)
Vloerisolatie€135
(€1500)
€265
(€2000)
€395
(€2800)
Spouwmuur€225
(€900)
€750
(€2500)
€935
(€3450)
HR++ glas€205
(€2250)
€335
(€3100)
€400
(€5050)
isolatie koekelberg 1081

Erkende Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Ursa
 • Bahco
 • Rockwool
 • Recticel

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Koekelberg?

Waarom zou ik mijn woning in Koekelberg isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energieleverancier als Watz of Comfort Energy, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabel leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3800 en dat bespaart tot €295 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Zo zie je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Grootse projecten zoals isoleren van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, aanschaffen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Op isolatiespecialisten.be bekijk je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Dema, Mr. Bricolage, Gamma, Hubo, Brico, Big Mat. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Aanvragen van isolatiepremie in Koekelberg

Door een speciale premie worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De royale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en controleer wat de gemeente Koekelberg aanbiedt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Als er sprake is van 10 woningen mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) profiteer je ook nog eens van de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Koekelberg
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van dak, vloer of gevel. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% in het leven geroepen voor kwetsbare woningeigenaren. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Met behulp van het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Koekelberg wat past bij jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door een warmtescan analyseer je wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Koekelberg voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Koekelberg. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen leiden tot een aangename warme woning en veel minder stookkosten. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een prettig wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment