Woning isoleren Jette

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Jette? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld plat dak isoleren of deuren isoleren kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op isolatiespecialisten.be komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Jette. Je kunt denken aan onderwerpen als radiatorisolatie en minerale wol. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-jette-1090

 • Een structureel lagere energierekening
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Buitengeluid absorberen
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieBrussel
GemeenteJette
Postcode1090
Gasverbruik20.100 kWh
Stroomverbruik3350 kWh
Gemiddelde energierekening€159,13

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Op deze website tref je de aantrekkelijkste toepassingen om jullie woning in Jette te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Jette is interessant (al vanaf +/- € 780 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €260 op jaarbasis (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel lagere gaskosten. De prijzen fluctueren rond de €1925 en het rendement ligt op zo’n €255 p/jaar. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, chips, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Jette kost om en nabij de €5600. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1090. Je energiekosten dalen flink, tot wel €760 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €13500. Je profiteert van zo’n €990 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Overigens noemen we nog een aantal populaire oplossingen. In onderstaande tekst behandelen we de populairste werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Jette (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota en een energiebewuste toekomst? Isoleren van een woning in Jette is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2750 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1025 per 12 maanden. Hieronder berekenen we de gemiddelde kosten zodra dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Jette. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan een stuk lager.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is in lijn met 4 procent rente. Dakisolatie verdien je terug in zo’n 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3700)
€615
(€6850)
€960
(€9350)
Vloerisolatie€145
(€1450)
€210
(€1600)
€300
(€3400)
Spouwmuur€180
(€1600)
€710
(€2150)
€890
(€3575)
HR++ glas€235
(€2800)
€300
(€4300)
€440
(€4525)
isolatie jette 1090

Erkende Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Meuwissen
 • Unilin

Meer weten over het isolatiebedrijf in Jette?

Waarom mijn woning in Jette isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energiebedrijf als OCTA+ of Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een optimaal wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3100 en geeft een besparing van €285 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Zo achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Omvangrijke werkzaamheden als isolatie van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Hieronder check je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Brico, Gamma, Big Mat, Hubo, Dema, Mr. Bricolage. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: neemt geen vocht op

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Jette

Via een speciale premie worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een aantal netbeheerders in België helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en check wat de gemeente Jette aan kan bieden.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? In het geval van ten minste 10 huizen in een straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) is er daarbovenop de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Jette
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, dak of gevelisolatie. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% die kan worden aangevraagd door mensen met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Middels het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Jette wat aansluit op jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door een warmtescan ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Jette voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Jette. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een aangenaam leefklimaat en flink lagere energiekosten. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment