Woning isoleren Tintange

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Tintange? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een isolatiemaatregel als bijv. de spouwmuur isoleren en isolerende raamfolie heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand check je uitgebreide informatie over isolatie Tintange. Je kunt denken aan onderwerpen als isolatie van buitenmuren en Pur Isolatieplaten. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-tintange-6637

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Erkende uitvoerders

ProvincieLuxemburg
GemeenteFauvillers
Postcode6637
Gasverbruik23.650 kWh
Stroomverbruik3325 kWh
Gemiddelde energierekening€173,35

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal correct geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna check jij de meest toegepaste acties om een woning in Tintange te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, en faciliteert een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Tintange is interessant (ongeveer € 990 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €265 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel minder stookkosten. De prijzen liggen rond €1700 en de besparing op de energienota loopt op tot €285 per jaar. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, EPS parels, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Tintange kost zo’n €5450. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1090. Het rendement is al snel €770, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €12600. Daarmee bespaar je plusminus €990 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

0zijn er verschillende populaire mogelijkheden. In het volgende overzicht behandelen we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Tintange (juni 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten of een duurzame gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Tintange kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2750 m3. De besparing komt neer op €1000 per jaar. Op ons isolatie portaal berekenen we de kosten (bij benadering) wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Tintange. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Wat is de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€4350)
€745
(€5800)
€940
(€9600)
Vloerisolatie€150
(€1400)
€210
(€2400)
€330
(€2900)
Spouwmuur€255
(€1725)
€680
(€2750)
€930
(€3650)
HR++ glas€215
(€2450)
€275
(€4025)
€395
(€4500)
isolatie tintange 6637

Gangbare Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Tintange?

Waarom juist nu mijn huis in Tintange isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een maatschappij als Essent of Poweo, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een optimaal binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Ook zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3450, dat betekent een winst van 210 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Dan ziet u hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende projecten als isoleren van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Hierna check je een handig overzicht van het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Brico, Mr. Bricolage, Gamma, Hubo, Dema, Handy Home. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie rondom isolatiepremie in Fauvillers

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Deze welbekende energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een aantal netbeheerders in België keert premies uit tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Fauvillers aan kan bieden.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij een minimum van 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Indien je jouw bestaande huis op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Fauvillers
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met isoleren van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door gebruik te maken van ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Tintange wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Dankzij een warmtescan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn enkel glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Tintange voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Tintange. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een comfortabel klimaat in huis en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een prettig leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment