Woning isoleren Fauvillers

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Fauvillers? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij enkele acties zoals HR++ glas of radiatorfolie plaatsen heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Hierna bekijk je handige informatie over isolatie Fauvillers. Denk aan zaken als vliering isoleren en ventilatie. Meteen besparen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-fauvillers-6637

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Een optimale leefomgeving
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieLuxemburg
GemeenteFauvillers
Postcode6637
Gasverbruik20.150 kWh
Stroomverbruik3575 kWh
Gemiddelde energierekening€164,40

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Op dat moment verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn veelal voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. In het volgende stukje ontdek jij de aantrekkelijkste methodes om jullie woning in Fauvillers te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een huis houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Fauvillers is aantrekkelijk (vanaf plusminus € 990 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €295 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en verlaagt het energiegebruik. De kosten bedragen zo’n €1825 en het bespaart flink geld, tot wel €195 per jaar. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals folie, glaswol, icynene, steenwol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Fauvillers kost je zo’n €4500. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1000. De potentiële besparing ligt op €890 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11600. Het rendement is zo’n €840, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder bestaan er allerlei interessante oplossingen. In onderstaande tekst bespreken we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Altijd een warme garage
 • Isoleren van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Fauvillers (juli 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten of bijdragen aan een energiebewuste maatschappij? Isoleren van de woning in Fauvillers kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2750 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1450 (jaarlijks). Op deze website bekijk je de verwachte kosten op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Fauvillers. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met 6 procent rente. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per actie tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3450)
€865
(€4950)
€1230
(€9500)
Vloerisolatie€125
(€1200)
€255
(€1550)
€370
(€3300)
Spouwmuur€315
(€1200)
€600
(€2700)
€930
(€3025)
HR++ glas€245
(€1950)
€340
(€4225)
€430
(€4675)
isolatie fauvillers 6637

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Fauvillers?

Wat is het voordeel van mijn woning in Fauvillers isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Engie en Antargaz, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een aangenaam binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3100 en besparen tot €220 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Dan ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse acties zoals isolatie van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie integreren of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Op deze pagina komen we met een samenvatting van het actuele aanbod. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Brico, Hubo, Big Mat, Handy Home, Mr. Bricolage, Dema. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Fauvillers

Met hulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Fauvillers aanbiedt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Bij een minimum van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Fauvillers
Het is simpel: de energierekening kan flink omlaag met dak-, vloer of gevelisolatie. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) speciaal opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Geholpen door het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Fauvillers wat conformeert aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Via een warmtescan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Fauvillers voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Fauvillers. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Start altijd met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen dragen bij aan een optimaal leefklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een comfortabel binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment