Woning isoleren Ellignies-Sainte-Anne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Ellignies-Sainte-Anne? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Via relatief eenvoudige maatregelen als bijv. spouwmuren isoleren en isolerende kozijnen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Hieronder tref je diverse informatie over isolatie Ellignies-Sainte-Anne. We staan stil bij vraagstukken over de gevel isoleren en verschillende materialen. Meteen besparen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-ellignies-sainte-anne-7972

 • Lagere energierekening
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Beter energielabel

ProvincieHenegouwen
GemeenteBeloeil
Postcode7972
Gasverbruik23.560 kWh
Stroomverbruik3580 kWh
Gemiddelde energierekening€178,72

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel correct geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna achterhaal jij de meest interessante manieren om jouw woning in Ellignies-Sainte-Anne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Ellignies-Sainte-Anne is interessant (om en nabij de € 820 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €225 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel minder stookkosten. De tarieven variëren rond €1950 en het resultaat is zo’n €215 per jaar. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Ellignies-Sainte-Anne kost +/- €4850. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1150. Het rendement is al snel €890, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €13400. Hiermee bespaar je ongeveer €870 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder bestaan er meerdere vaak toegepaste vormen. In het volgende overzicht benoemen we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Ellignies-Sainte-Anne (mei 2024)?

Wil jij een lagere energierekening en uiteraard een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van woning/huis in Ellignies-Sainte-Anne is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2375 m3. Dat komt neer op €850 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand berekenen we de totale prijs wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Ellignies-Sainte-Anne. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3050)
€595
(€4600)
€1250
(€9350)
Vloerisolatie€130
(€1100)
€205
(€2500)
€310
(€3350)
Spouwmuur€180
(€875)
€630
(€2500)
€910
(€3100)
HR++ glas€215
(€2250)
€325
(€3975)
€400
(€5075)
isolatie ellignies-sainte-anne 7972

Bekende Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Ellignies-Sainte-Anne?

Waarom moet ook ik mijn huis in Ellignies-Sainte-Anne isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energieleverancier als Engie of Comfort Energy, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een gezond klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3325 en dat bespaart tot €275 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Op die manier achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Omvangrijke projecten zoals isolatie van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie integreren en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Hieronder vind je een samenvatting van het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Big Mat, Hubo, Dema, Brico, Mr. Bricolage, Handy Home. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Alles over de huidige isolatiepremie in Beloeil

Door de premies van de gemeente wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De populaire energiepremie is er op meerdere niveau’s. Dat werkt als volgt:

 • Een enkele netwerkbeheerder stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Beloeil in dit verhaal kan kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij een minimum van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je een beroep doen opde totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Beloeil
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van dak, vloer of gevel. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente speciaal voor de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? D.m.v. onderstaande tips creëer je een isolatieplan Ellignies-Sainte-Anne wat schikt naar jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Op basis van een warmtescan ontdek je wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is enkel glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Ellignies-Sainte-Anne voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Ellignies-Sainte-Anne. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen bieden sowieso een aangename warme woning en je verbruikt minder energie. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een comfortabel binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment