Woning isoleren Tongre-Saint-Martin

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Tongre-Saint-Martin? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. haalbare maatregelen als isolatie van buitenmuren of tochtprofielen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Op isolatiespecialisten.be bekijk je handige informatie over isolatie Tongre-Saint-Martin. Dit kan gaan om thema’s als de zolder isoleren en vocht in huis of vochtproblemen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-tongre-saint-martin-7950

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Een aangename leefomgeving
 • Kies voor een beter milieu
 • Een warmere én stillere woning
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieHenegouwen
GemeenteChièvres
Postcode7950
Gasverbruik23.490 kWh
Stroomverbruik3545 kWh
Gemiddelde energierekening€177,64

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn goed geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand achterhaal je de populairste toepassingen om jullie woning in Tongre-Saint-Martin te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Tongre-Saint-Martin is interessant (plusminus € 870 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €290 (jaarlijkst, prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten bedragen zo’n €1750 en je bespaart op de energierekening, tot wel €215 p/jaar. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als icynene, folie, dekens, glaswol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Tongre-Saint-Martin kost gemiddeld €5600. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1110. Het voordeel loopt al gauw op tot €870 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €12400. Je profiteert van zo’n €840, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0onderscheiden we nog een aantal rendabele mogelijkheden. Hierna beoordelen we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Een garage om van te genieten
 • Isoleren van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Tongre-Saint-Martin (juni 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota of wellicht een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Tongre-Saint-Martin is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2975 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €825 op jaarbasis. Hierna vind je de totale prijs in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Tongre-Saint-Martin. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren heb je terugverdiend in negen jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3850)
€845
(€6450)
€1130
(€8700)
Vloerisolatie€140
(€1050)
€210
(€1650)
€390
(€2800)
Spouwmuur€240
(€775)
€550
(€2225)
€925
(€3375)
HR++ glas€215
(€2600)
€305
(€3725)
€395
(€5400)
isolatie tongre-saint-martin 7950

Populaire Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Tongre-Saint-Martin?

Wat is het voordeel van mijn woning in Tongre-Saint-Martin isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een maatschappij zoals OCTA+ en Elegant, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een aangenaam binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Verder is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3000, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €235 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Dan ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Omvangrijke activiteiten als dak-, vloer of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. In de box hieronder check je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Dema, Brico, Hubo, Big Mat, Mr. Bricolage, Handy Home. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Chièvres

Met hulp van een speciale premie wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De populaire energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Chièvres aanbiedt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij een minimum van 10 woningen in 1 gemeente of straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Zodra je jouw woning of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Chièvres
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) die kan worden aangevraagd door de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Met behulp van ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Tongre-Saint-Martin wat in lijn is met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Dankzij een warmtescan ontdekt u wat er aan warmte weglekt. Onder andere warmtedoorlatend glas, oude muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Tongre-Saint-Martin voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Tongre-Saint-Martin. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een optimaal wooncomfort en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een gezond klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment