Woning isoleren Bierwart

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Bierwart? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen als bijv. isolatie van de schuur of radiatorfolie plaatsen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze website ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Bierwart. We gaan aan de slag met vraagstukken over deuren isoleren en R-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-bierwart-5380

 • Minder energiekosten
 • Weinig last meer van vocht
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Ook akoestische isolatie
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieNamen
GemeenteFernelmont
Postcode5380
Gasverbruik21.570 kWh
Stroomverbruik3585 kWh
Gemiddelde energierekening€170,54

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina ontdek jij de populairste acties om jullie woning in Bierwart te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning verliest niet onnodig warmte met als effect een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Bierwart is goedkoop (vanaf ongeveer € 840 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €210 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte in huis en flink lagere energiekosten. De onkosten zijn zo’n €1775 en de besparing op de energienota loopt op tot €260, ieder jaar weer. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel van de Belgische daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Bierwart kost doorgaans €4700. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1060. Je energiekosten dalen flink, tot wel €680 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €11900. Je profiteert van grofweg €860 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast kennen we nog enkele vaak toegepaste mogelijkheden. Hieronder beoordelen we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Garage isolatie: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Bierwart (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten of bijdragen aan een bewuste maatschappij? Isoleren van een huis in Bierwart is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2325 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €875 p/jaar. Hieronder vind je de verwachte kosten zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Bierwart. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met 4 procent rente. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 9 jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per type tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3300)
€875
(€6850)
€1240
(€9100)
Vloerisolatie€150
(€1200)
€180
(€2450)
€335
(€3450)
Spouwmuur€235
(€950)
€590
(€2450)
€805
(€3150)
HR++ glas€245
(€2750)
€340
(€3400)
€350
(€4875)
isolatie bierwart 5380

Actuele Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Bierwart?

Waarom juist nu mijn huis in Bierwart isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals OCTA+ of Trevion, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een aangenaam leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Ook neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3700, waarbij u een besparing realiseert van €235 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Dan achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Omvangrijke investeringen als isolatie van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Op deze pagina vind je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Brico, Handy Home, Big Mat, Gamma, Mr. Bricolage, Hubo. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Info over isolatiepremie in Fernelmont

Dankzij de premies die de gemeente verstrekt wordt je woning isoleren nog interessanter. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Zo’n energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Fernelmont voor jou kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren samen met jouw buren? In het geval van ten minste 10 huizen in een straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je aanspraak doen op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Fernelmont
Het is simpel: je kunt de stookkosten flink reduceren met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 met een rente van 0% die kan worden aangevraagd door mensen met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Middels onderstaande tips kom je met een isolatieplan Bierwart wat past bij jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, traditionele muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Bierwart voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Bierwart. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren in een gezond klimaat in huis en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een aangenaam klimaat in huis. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment