Woning isoleren Miécret

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Miécret? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van de schuur en isolerende raambekleding ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Op isolatiespecialisten.be bekijk je diverse informatie over isolatie Miécret. We staan stil bij thema’s als isolerende raamfolie en PIR isolatie. Direct aan de slag? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-miecret-5376

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Een verantwoorde warme woning
 • Ook geluidswerend
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieNamen
GemeenteHavelange
Postcode5376
Gasverbruik21.480 kWh
Stroomverbruik3540 kWh
Gemiddelde energierekening€169,15

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn meestal solide geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Hierna achterhaal je de aantrekkelijkste toepassingen om je woning in Miécret te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Miécret is aantrekkelijk beginnend bij € 900 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €275 op jaarbasis (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte in huis en maakt dat je minder energie gebruikt. De prijzen fluctueren rond de €1950 en het bespaart circa €220 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, isolatiechape, chips, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Veel daken van Vlaamse woningen zijn matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Miécret kost je zo’n €4950. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1180. Je energiekosten dalen flink, tot wel €760 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €13000. Daarmee bespaar je circa €870 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder kennen we nog enkele aantrekkelijke vormen. In het volgende overzicht bediscussiëren we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur-isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Miécret (februari 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten of bijdragen aan een energiezuinige wereld? Isoleren van de woning in Miécret is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2675 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1075 p/jaar. Hieronder komen we met de totale kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Miécret. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
De woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per actie tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3700)
€595
(€6150)
€1220
(€9950)
Vloerisolatie€155
(€1300)
€250
(€2650)
€320
(€2800)
Spouwmuur€350
(€1575)
€660
(€2300)
€830
(€3200)
HR++ glas€190
(€2725)
€300
(€3425)
€355
(€4475)
isolatie miecret 5376

Professionele Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Miécret?

Waarom mijn woning in Miécret isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Engie of Antargaz, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een prettig binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Ook is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3800 en geeft een besparing van €310 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op die manier achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige acties als isoleren van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, kopen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Onderstaand vind je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Big Mat, Gamma, Brico, Hubo, Mr. Bricolage, Dema. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie rondom isolatiepremie in Havelange

Door de geldende premie wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Heb ik recht op zo’n subsidie? De royale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Havelange voor jou kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minimaal 10 woningen in 1 straat is er de speciale burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Havelange
Het is simpel: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente speciaal voor de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Miécret wat matcht met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Door gebruik te maken van een warmtescan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Miécret voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Miécret. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties bieden sowieso een aangename warme woning en flink lagere energiekosten. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een optimaal leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment