Woning isoleren Fernelmont

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Fernelmont? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van de spouwmuur of isolerende raambekleding gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Hierna lees je belangrijke informatie over isolatie Fernelmont. We bespreken thema’s als isolatie van schuine dak en spouwanker. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-fernelmont-5380

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Temperatuur in eigen hand
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieNamen
GemeenteFernelmont
Postcode5380
Gasverbruik23.230 kWh
Stroomverbruik3415 kWh
Gemiddelde energierekening€173,63

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn in de basis goed geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf bekijk je de interessantste acties om jullie woning in Fernelmont te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Fernelmont is financieel toegankelijk (al vanaf +/- € 980 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €240 per jaar (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten zijn gemiddeld €1625 en de besparing op de energienota loopt op tot €230 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in België hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Fernelmont kost gemiddeld €5600. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1220. Je energiekosten dalen flink, tot wel €710 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €11200. Dit levert op ongeveer €880, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0noemen we nog enkele rendabele mogelijkheden. In het volgende overzicht bediscussiëren we de meest interessante werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Fernelmont (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en natuurlijk een energiebewuste toekomst? Isoleren van de woning in Fernelmont is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2075 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €850 (jaarlijks). Hieronder kijken we naar de gemiddelde kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Fernelmont. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per soort tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3750)
€795
(€5050)
€1110
(€9400)
Vloerisolatie€140
(€1350)
€275
(€2150)
€305
(€2950)
Spouwmuur€350
(€950)
€670
(€2150)
€945
(€3600)
HR++ glas€235
(€2425)
€290
(€3575)
€445
(€4825)
isolatie fernelmont 5380

Actuele Isolatiemerken:

 • Bahco
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Blauwplaat
 • NMC

Meer weten over het isolatiebedrijf in Fernelmont?

Wat is het voordeel van mijn woning in Fernelmont isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Eneco of Comfort Energy, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3450, waarbij u een besparing realiseert van €215, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Daardoor komt u erachter waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als isolatie van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. In de box hieronder komen we met een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Big Mat, Dema, Mr. Bricolage, Brico, Handy Home, Gamma. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Alles over de huidige isolatiepremie in Fernelmont

Met behulp van de huidige premies wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Fernelmont aanbiedt.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij minstens 10 woningen kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Fernelmont
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten door te isoleren. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die kan worden aangevraagd door de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? D.m.v. de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Fernelmont wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Door een warmtescan check je wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Fernelmont voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Fernelmont. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen leiden tot een prettig wooncomfort en een significant lagere energierekening. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een aangename leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment