Woning isoleren Hogne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Hogne? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via een investering zoals isolatie van de vloer of kieren dichten ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Hierna ontdek je waardevolle informatie over isolatie Hogne. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals vloerisolatie en cellulose isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-hogne-5377

 • Minder energielasten
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieNamen
GemeenteSomme-Leuze
Postcode5377
Gasverbruik21.520 kWh
Stroomverbruik3560 kWh
Gemiddelde energierekening€169,77

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een goed energielabel zijn in de basis goed geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina bekijk je de meest populaire toepassingen om jouw woning in Hogne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis houdt de warmte binnenboord, en het biedt een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Hogne is aantrekkelijk (al vanaf +/- € 910 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €200 per 12 maanden (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel minder stookkosten. De prijzen fluctueren rond de €1950 en de potentiële besparing ligt op €235 per jaar. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, isolatiechape, chips, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Hogne kost doorgaans €5400. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €990. Het rendement is al snel €770 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12500. Hiermee bespaar je pakweg €870 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

0kennen we nog een aantal alternatieve oplossingen. In onderstaande tekst benoemen we de populairste uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur-isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Hogne (februari 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een energiebewuste maatschappij? Isoleren van de woning in Hogne is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2675 m3. Dat is dus al gauw €1025 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal calculeren we de kosten (bij benadering) zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Hogne. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3500)
€855
(€6750)
€1250
(€9850)
Vloerisolatie€150
(€1200)
€225
(€1950)
€315
(€3250)
Spouwmuur€220
(€1625)
€720
(€2625)
€845
(€3250)
HR++ glas€245
(€2350)
€265
(€3175)
€445
(€5300)
isolatie hogne 5377

Actuele Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Hogne?

Waarom juist nu mijn huis in Hogne isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Mega of Comfort Energy, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3475, dat betekent een winst van 305, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Vandaar wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Direct jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Ingrijpende activiteiten als vloer-, gevel of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Onderstaand tref je meer info over het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Brico, Big Mat, Dema, Hubo, Gamma, Handy Home. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: neemt geen vocht op

Info over isolatiepremie in Somme-Leuze

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De speciale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Somme-Leuze kan betekenen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 gemeente of straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Somme-Leuze
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente bedoeld voor de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Met ons stappenplan creëer je een isolatieplan Hogne wat overeenstemt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan check je waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Hogne voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Hogne. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen hebben als resultaat een comfortabel wooncomfort en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment