Woning isoleren Waillet

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Waillet? Goede isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van de buitengevel of isolatie van verwarmingsbuizen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatiespecialisten.be vind je uitgebreide informatie over isolatie Waillet. Je leest uitvoerig over topics als isolatie van de kruipruimte en Rc-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-waillet-5377

 • Supersnel terugverdient
 • Een prettig wooncomfort
 • Minder CO-2 belasting
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieNamen
GemeenteSomme-Leuze
Postcode5377
Gasverbruik21.560 kWh
Stroomverbruik3580 kWh
Gemiddelde energierekening€170,38

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn in de basis voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Hierna bekijk jij de meest populaire toepassingen om een woning in Waillet te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Waillet is voordeling (vanaf zo’n € 780 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €295 per 12 maanden (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en veel minder stookkosten. De kosten zijn ongeveer €1925 en het resultaat is zo’n €270 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, chips, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in België kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Waillet kost +/- €5900. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1050. Het voordeel loopt al gauw op tot €680, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €11600. Daarmee bespaar je om en nabij €800 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0onderscheiden we meerdere populaire vormen. In de volgende paragraaf behandelen we de meest toegepaste vormen.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isolatie: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Waillet (februari 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten of een energiebewuste toekomst? Isoleren van een woning in Waillet is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2725 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1025 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand komen we met de hoogte van de investering wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Waillet. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een 4% spaarrekening. Dakisolatie kan men terugverdienen in 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per actie vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3750)
€745
(€6600)
€1110
(€9500)
Vloerisolatie€130
(€1150)
€185
(€2450)
€330
(€3400)
Spouwmuur€390
(€825)
€460
(€2075)
€915
(€3300)
HR++ glas€210
(€2750)
€335
(€4175)
€420
(€4650)
isolatie waillet 5377

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Meer weten over het isolatiebedrijf in Waillet?

Waarom moet ook ik mijn huis in Waillet isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Luminus of Lampiris, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een aangenaam leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3800 en besparen tot €205 per jaar. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Dan analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Omvangrijke projecten zoals vloer-, dak of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Hieronder check je nuttige informatie over veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Big Mat, Mr. Bricolage, Brico, Hubo, Handy Home, Dema. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Info over isolatiepremie in Somme-Leuze

Dankzij een premie vanuit overheid of gemeente wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een aantal netbeheerders in België 0
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en lees eens wat de gemeente Somme-Leuze aanbiedt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Overigens Als er sprake is van 10 huizen in een straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Zodra je jouw huis / appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Somme-Leuze
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Echter, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) in het leven geroepen voor de kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Waillet wat dan voldoet aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. D.m.v. een warmtescan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere geen HR++ glas, oude muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Waillet voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Waillet. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen bieden jou een optimaal leefklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een prettig binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment