Woning isoleren Flostoy

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Flostoy? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van de garage of verwarmingsbuizen isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal tref je nuttige informatie over isolatie Flostoy. Je leest uitvoerig over thema’s als isolatie van buitenmuren en U-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-flostoy-5370

 • Elke maand besparen op energie
 • Een optimaal wooncomfort
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Geluidswerende werking
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieNamen
GemeenteHavelange
Postcode5370
Gasverbruik21.420 kWh
Stroomverbruik3510 kWh
Gemiddelde energierekening€168,23

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand bekijk je de meest interessante methodes om jullie woning in Flostoy te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het woonobject verliest niet onnodig warmte met als gevolg een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Flostoy is interessant (vanaf ongeveer € 810 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €285 per jaar (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven variëren rond €1725 en je bespaart al snel €235 p/jaar. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Flostoy kost +/- €4900. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €950. Het voordeel loopt al gauw op tot €870 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €13000. Daarmee bespaar je circa €910 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder kennen we nog enkele rendabele mogelijkheden. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de meest aantrekkelijke opties.

 • Isolatie van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur-isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte-isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Flostoy (februari 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een duurzame samenleving? Isoleren van de woning in Flostoy kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2550 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1350 (jaarlijks). Op deze pagina bekijk je de totale prijs als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Flostoy. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3500)
€875
(€6500)
€1200
(€9650)
Vloerisolatie€160
(€1250)
€220
(€2400)
€345
(€3300)
Spouwmuur€315
(€1525)
€740
(€2275)
€915
(€3650)
HR++ glas€250
(€1925)
€295
(€3500)
€405
(€5100)
isolatie flostoy 5370

Gangbare Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Flostoy?

Waarom zou ik mijn woning in Flostoy isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals OCTA+ of Elegant, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een gezond binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3350, dat betekent een winst van 225 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Daardoor komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grote maatregelen als dak-, gevel of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Hieronder lees je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Hubo, Dema, Handy Home, Big Mat, Gamma, Brico. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: geen opname van vocht

Aanvragen van isolatiepremie in Havelange

Met hulp van de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te zien wat de gemeente Havelange meebetaalt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij minstens 10 woningen is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis op 3 verschillende plekken isoleert is er daarbovenop een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Havelange
Het is simpel: je kunt de stookkosten flink reduceren door het isoleren van je woning. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een groene lening van max. €15.000 tegen 0% rente opgezet voor mensen met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door middel van het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Flostoy wat in lijn is met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Dankzij een warmtescan ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is enkel glas, gammele muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Flostoy voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Flostoy. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen dragen bij aan een gezond wooncomfort en verlagen het energiegebruik. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een gezond klimaat in huis. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment