Woning isoleren Noiseux

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Noiseux? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen als vliering isoleren of tochtprofielen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand bekijk je belangrijke informatie over isolatie Noiseux. We staan stil bij vraagstukken over isolatie van buitenmuren en XPS Isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-noiseux-5377

 • Snel terugverdiend
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Voor iedere portemonnee
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieNamen
GemeenteSomme-Leuze
Postcode5377
Gasverbruik21.540 kWh
Stroomverbruik3570 kWh
Gemiddelde energierekening€170,08

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn in de basis uitstekend geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje tref je de aantrekkelijkste onderdelen om jouw woning in Noiseux te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Noiseux kan erg voordelig (gemiddeld zo’n € 750 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €215 op jaarbasis (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven variëren rond €1750 en de winst ligt rond de €265 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, chips, isolatiechape, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Noiseux kost zo’n €4750. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1210. De potentiële besparing ligt op €840 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €11500. Je profiteert van plusminus €990, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens bestaan er meerdere interessante alternatieven. In het gedeelte hierna beoordelen we de meest toegepaste opties.

 • Isoleren garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder-isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Noiseux (februari 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en ook een bewuste toekomst? Isoleren van de woning in Noiseux kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2625 m3. Dat is dus al gauw €1425 (jaarlijks). Op deze website kijken we naar de kosten (bij benadering) in het geval je het laat doen door een isolatiespecialist in Noiseux. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4100)
€725
(€4950)
€1000
(€9200)
Vloerisolatie€135
(€1300)
€210
(€2450)
€305
(€3100)
Spouwmuur€380
(€800)
€640
(€2225)
€825
(€3000)
HR++ glas€250
(€2400)
€340
(€3650)
€380
(€4825)
isolatie noiseux 5377

Plaatsen in de omgeving:

Gangbare Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Noiseux?

Waarom zou ik mijn huis in Noiseux isoleren?

Een goede woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals OCTA+ of Trevion, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimaal binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3100, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €270 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Daardoor achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Grootse projecten zoals isoleren van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Hierna lees je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Handy Home, Dema, Hubo, Brico, Big Mat. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Somme-Leuze

Door de ondersteuning van een premie vanuit overheid of gemeente wordt woningisolatie nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Somme-Leuze voor jou kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Somme-Leuze
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met isolatie van gevel, dak of vloer. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) speciaal voor kwetsbare woningeigenaren. Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Met tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Noiseux wat schikt naar jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. D.m.v. een warmtescan kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Noiseux voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Noiseux. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een aangenaam leefklimaat en je verbruikt minder energie. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam binnenklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment