Woning isoleren Franc-Waret

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Franc-Waret? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een investering zoals bijvoorbeeld dakisolatie en tochtbanden worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Op deze pagina check je belangrijke informatie over isolatie Franc-Waret. Je leest uitvoerig over onderwerpen als isolatie van de zolder en koudebruggen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-franc-waret-5380

 • Veel geld besparen
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Maak je huis stiller
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieNamen
GemeenteFernelmont
Postcode5380
Gasverbruik21.600 kWh
Stroomverbruik3300 kWh
Gemiddelde energierekening€164,25

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn degelijk geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna ontdek jij de meest rendabele onderdelen om jullie woning in Franc-Waret te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Franc-Waret is goedkoop (vanaf zo’n € 940 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €280 per 12 maanden (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) geeft de kou geen kans en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven bedragen zo’n €1775 en je bespaart al snel €250 op jaarbasis. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als glaswol, folie, dekens, icynene. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Franc-Waret kost je zo’n €5250. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1130. Je energiekosten dalen flink, tot wel €780 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11600. Het voordeel is om en nabij €970, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder onderscheiden we verscheidene alternatieve werkzaamheden. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest populaire alternatieven.

 • Isolatie van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder-isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isoleren: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Franc-Waret (februari 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een groenere toekomst? Isoleren van een woning in Franc-Waret is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2475 m3. Dat is dus al gauw €1400 (jaarlijks). Op isolatiespecialisten.be tref je de uiteindelijke kosten zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Franc-Waret. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan stukken beter.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Dakisolatie kan men terugverdienen in 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3800)
€835
(€5900)
€910
(€8800)
Vloerisolatie€130
(€1400)
€295
(€2450)
€305
(€3150)
Spouwmuur€340
(€1725)
€440
(€2300)
€850
(€3150)
HR++ glas€210
(€2075)
€310
(€3175)
€390
(€5350)
isolatie franc-waret 5380

Professionele Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Franc-Waret?

Wat is het voordeel van mijn woning in Franc-Waret isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Essent of Poweo, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een prettig wooncomfort en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3200, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €200, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Dan komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke maatregelen als isolatie van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, kopen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. In de box hieronder tref je meer info over het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Big Mat, Dema, Handy Home, Hubo, Brico, Mr. Bricolage. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Fernelmont

Mede door een speciale premie wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De speciale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Dat werkt als volgt:

 • De netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Fernelmont aan kan bieden.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij minimaal 10 woningen in dezelfde straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Fernelmont
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten dankzij woningisolatie. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder rente (0%) speciaal voor inwoners met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Met tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Franc-Waret wat strookt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Middels een warmtescan ontdekt u waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Franc-Waret voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Franc-Waret. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen bieden sowieso een aangename warme woning en veel lagere gaskosten. De planning is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor de gezondheid. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment