Woning isoleren Forville

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Forville? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via haalbare maatregelen als bijv. isolatie binnenkant gevel en isolerende kozijnen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Op deze website bekijk je belangrijke informatie over isolatie Forville. Je leest uitvoerig over vraagstukken over de schuur isoleren en subsidie Isolatie februari 2024. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-forville-5380

 • Flinke besparing
 • Minder tocht in huis
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Kan snel aangebracht worden
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieNamen
GemeenteFernelmont
Postcode5380
Gasverbruik21.590 kWh
Stroomverbruik3595 kWh
Gemiddelde energierekening€170,85

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn correct geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf achterhaal jij de meest populaire toepassingen om een woning in Forville te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Forville is aantrekkelijk (plusminus € 990 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €235 per jaar (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en zorgt voor een laag energietarief. De kosten bedragen zo’n €1675 en je bespaart op de energierekening, tot wel €185 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Forville kost je zo’n €5100. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1230. Het voordeel loopt al gauw op tot €730, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €13500. Je profiteert van ongeveer €790 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

0onderscheiden we diverse alternatieve mogelijkheden. Hieronder bediscussiëren we de meest populaire mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isoleren: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Forville (februari 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten of een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van de woning in Forville kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2325 m3. Dat komt neer op €1000 per jaar. Onderstaand vind je de verwachte kosten zodra kiest voor een isolatiespecialist in Forville. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn dan erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3900)
€835
(€4600)
€950
(€9450)
Vloerisolatie€135
(€1450)
€180
(€2400)
€340
(€2700)
Spouwmuur€200
(€800)
€490
(€2300)
€945
(€3300)
HR++ glas€210
(€2100)
€300
(€3100)
€375
(€5200)
isolatie forville 5380

Gangbare Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Forville?

Wat is het voordeel van mijn woning in Forville isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals OCTA+ of Comfort Energy, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een prettig wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3475 en besparen tot €345 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Zo achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Grootse klussen als dak-, gevel of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Op deze pagina vind je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Brico, Gamma, Big Mat, Handy Home, Hubo, Mr. Bricolage. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: een dure oplossing

Info over isolatiepremie in Fernelmont

Mede door de geldende premie wordt je woning isoleren nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Deze welbekende energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een aantal netbeheerders in België komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Fernelmont voor jou kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minimaal 10 woningen in 1 gemeente of straat heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opde totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Fernelmont
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Echter, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die er speciaal is voor kwetsbare woningeigenaren. Bekijk ook eens de groene leningen als bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Middels de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Forville wat dan voldoet aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Op basis van een warmtescan ziet u wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om enkel glas, verrotte muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Forville voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Forville. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen bieden sowieso een prettig klimaat in huis en structureel lagere energielasten. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment