Woning isoleren Fexhe-Le-Haut-Clocher

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Fexhe-Le-Haut-Clocher? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een investering als muren isoleren en kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Onderstaand check je nuttige informatie over isolatie Fexhe-Le-Haut-Clocher. We zoomen in op onderwerpen als je spouwmuur isoleren en warmtelekken. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-fexhe-le-haut-clocher-4347

 • Minder energiekosten
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Minder uitstoot van CO2
 • Houdt geluid tegen
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieLuik
GemeenteFexhe-Le-Haut-Clocher
Postcode4347
Gasverbruik22.440 kWh
Stroomverbruik3320 kWh
Gemiddelde energierekening€168,20

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn meestal solide geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is dat een stuk minder. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Verderop vind jij de populairste methodes om jullie woning in Fexhe-Le-Haut-Clocher te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Fexhe-Le-Haut-Clocher kan zeer goedkoop (vanaf zo’n € 960 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €200 (jaarlijkst, prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten fluctueren rond de €1850 en het rendement ligt op zo’n €240 per jaar. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Fexhe-Le-Haut-Clocher kost +/- €5850. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €960. Je energiekosten dalen flink, tot wel €770, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12100. Het voordeel is circa €910 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0zien we verschillende populaire mogelijkheden. In onderstaande tekst bespreken we de interessantste alternatieven.

 • Isolatie garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Fexhe-Le-Haut-Clocher (april 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota en natuurlijk een duurzame samenleving? Isoleren van jouw huis in Fexhe-Le-Haut-Clocher is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2675 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1325 per jaar. Op deze pagina calculeren we de verwachte kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Fexhe-Le-Haut-Clocher. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 6% spaarrekening. Dakisolatie kan men terugverdienen in negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3300)
€745
(€6350)
€1220
(€8500)
Vloerisolatie€125
(€1050)
€270
(€2350)
€355
(€3300)
Spouwmuur€335
(€725)
€620
(€2625)
€850
(€3450)
HR++ glas€250
(€1825)
€340
(€3100)
€350
(€5125)
isolatie fexhe-le-haut-clocher 4347

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Siniat
 • Rockwool
 • Eurofast
 • Simson

Meer weten over het isolatiebedrijf in Fexhe-Le-Haut-Clocher?

Wat is het voordeel van mijn woning in Fexhe-Le-Haut-Clocher isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Eneco en Antargaz, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een gezond binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3225, waarbij u een besparing realiseert van €310, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende investeringen als isoleren van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Hieronder lees je kort & bondige info over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Handy Home, Dema, Big Mat, Mr. Bricolage, Hubo, Gamma. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Fexhe-Le-Haut-Clocher

Door gebruik te maken van de huidige premies worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De speciale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een aantal netbeheerders in België helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Fexhe-Le-Haut-Clocher aanbiedt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Met de hele straat isoleren? Bij minstens 10 woningen in 1 gemeente of straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) krijg je ook nog eens een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Fexhe-Le-Haut-Clocher
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten door het isoleren van je woning. Maar, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 met een rente van 0% bedoeld voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Door middel van de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Fexhe-Le-Haut-Clocher wat aansluit op jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Fexhe-Le-Haut-Clocher voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Fexhe-Le-Haut-Clocher. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties bieden jou een prettig binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een gezond klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment