Woning isoleren Brye

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Brye? Vakkundige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals HR++ glas of radiatorisolatie kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand komen we met belangrijke informatie over isolatie Brye. Bijvoorbeeld vraagstukken over isolerende deuren en U-waarde. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-brye-6222

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieHenegouwen
GemeenteFleurus
Postcode6222
Gasverbruik23.960 kWh
Stroomverbruik3580 kWh
Gemiddelde energierekening€180,38

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een goed energielabel zijn in de regel correct geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand zie je de meest populaire acties om een woning in Brye te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Brye is betaalbaar (vanaf plusminus € 910 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €265 (jaarlijkst, kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten liggen rond €1675 en het bespaart circa €190 p/jaar. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, PUR schuim, isolatiematrassen, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Brye kost om en nabij de €5050. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €950. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €760 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €12100. Je profiteert van grofweg €810, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Ook zien we nog enkele rendabele oplossingen. In de volgende paragraaf benoemen we de populairste opties.

 • Isolatie garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Brye (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Brye is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2700 m3. Dat is dus al gauw €1475 p/jaar. Op deze website komen we met de hoogte van de investering als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Brye. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan een stuk lager.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per doel vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4200)
€845
(€5850)
€1110
(€9200)
Vloerisolatie€130
(€1200)
€180
(€1650)
€320
(€3050)
Spouwmuur€320
(€925)
€710
(€1900)
€860
(€3350)
HR++ glas€235
(€1950)
€270
(€3400)
€430
(€4800)
isolatie brye 6222

Interessante Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Meer weten over het isolatiebedrijf in Brye?

Waarom mijn woning in Brye isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een maatschappij zoals Luminus en Trevion, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een prettig leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3625, dat betekent een winst van 210 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Hierdoor analyseert u waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende maatregelen zoals isolatie van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Op deze pagina tref je een samenvatting van veel gebruikte types. Te koop bij grotere bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Dema, Hubo, Big Mat, Handy Home. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie rondom isolatiepremie in Fleurus

Door een speciale premie wordt woningisolatie nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Fleurus aanbiedt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minstens 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw woning of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Fleurus
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, gevel of dakisolatie. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 met een rente van 0% opgezet voor de kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Met tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Brye wat conformeert aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om enkel glas, verouderde muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Brye voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het helder de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Brye. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden jou een comfortabel wooncomfort en je verbruikt minder energie. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment