Woning isoleren Wanfercée-Baulet

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Wanfercée-Baulet? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels een investering zoals isolatie van de zolder of warmtereflecterende folie kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Onderstaand bekijk je waardevolle informatie over isolatie Wanfercée-Baulet. Je leest uitvoerig over zaken als binnenmuren isoleren en energie besparen tips. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-wanfercee-baulet-6224

 • Lagere energierekening
 • Een aangename leefomgeving
 • Een verantwoorde keuze
 • Dempt het geluid
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieHenegouwen
GemeenteFleurus
Postcode6224
Gasverbruik23.980 kWh
Stroomverbruik3590 kWh
Gemiddelde energierekening€180,69

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Op deze website ontdek je de meest rendabele werkzaamheden om jouw woning in Wanfercée-Baulet te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Wanfercée-Baulet is aantrekkelijk (vanaf € 730 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €270 op jaarbasis (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en veel lagere gaskosten. De kosten zijn gemiddeld €1825 en het bespaart flink geld, tot wel €195 op jaarbasis. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Wanfercée-Baulet kost +/- €4600. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1120. Het rendement is al snel €690 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11300. Hiermee bespaar je plusminus €860, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0onderscheiden we nog meer aantrekkelijke werkzaamheden. In onderstaande tekst bespreken we de meest toegepaste opties.

 • Isolatie van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Wanfercée-Baulet (februari 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten of bijdragen aan een duurzame gemeenschap? Isoleren van een woning in Wanfercée-Baulet is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2675 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1400 (jaarlijks). Hieronder komen we met de hoogte van de investering op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Wanfercée-Baulet. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per soort vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3800)
€765
(€7350)
€1020
(€8400)
Vloerisolatie€120
(€1200)
€205
(€2650)
€310
(€2850)
Spouwmuur€390
(€1750)
€420
(€2075)
€925
(€3025)
HR++ glas€245
(€2275)
€325
(€3675)
€415
(€5025)
isolatie wanfercee-baulet 6224

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Wanfercée-Baulet?

Waarom zou ik mijn huis in Wanfercée-Baulet isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals OCTA+ en Elegant, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3425 en dat levert gemiddeld op €245 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Zo ziet u waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Diepgaande werkzaamheden zoals isolatie van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. In de box hieronder komen we met een handig overzicht van veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Hubo, Big Mat, Handy Home, Brico, Dema, Gamma. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: een gesloten celstructuur

Aanvragen van isolatiepremie in Fleurus

Met hulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De populaire energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een enkele netwerkbeheerder biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Fleurus aanbiedt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? In het geval van ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Fleurus
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Echter, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente speciaal opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Door middel van de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Wanfercée-Baulet wat matcht met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Door middel van een warmtescan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Wanfercée-Baulet voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Wanfercée-Baulet. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam warm huis en veel lagere gaskosten. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een gezonde leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment