Woning isoleren Floriffoux

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Floriffoux? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met enkele acties als tussenwanden isoleren of naden en kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder bekijk je diverse informatie over isolatie Floriffoux. Dit kan gaan om zaken als spouwmuren isoleren en thermische bruggen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-floriffoux-5150

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Een prettige leefomgeving
 • CO2 uitstoot beperken
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieNamen
GemeenteFloreffe
Postcode5150
Gasverbruik20.810 kWh
Stroomverbruik3505 kWh
Gemiddelde energierekening€165,57

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn in de regel correct geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be zie je de meest toegepaste werkzaamheden om jouw woning in Floriffoux te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Floriffoux is voordeling (vanaf ongeveer € 890 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €215 op jaarbasis (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en je verbruikt minder energie. De kosten liggen rond €1900 en het bespaart flink geld, tot wel €280, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Floriffoux kost om en nabij de €4450. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1210. De potentiële besparing ligt op €820, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12300. De winst is ong. €750 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

0noemen we nog enkele alternatieve alternatieven. In het volgende overzicht bediscussiëren we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Garage isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte-isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Floriffoux (februari 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten en tegelijkertijd een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van een woning in Floriffoux kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2525 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1375 (jaarlijks). Op deze website ontdek je de totale prijs wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Floriffoux. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3750)
€885
(€6900)
€920
(€8300)
Vloerisolatie€155
(€1150)
€255
(€1850)
€395
(€3350)
Spouwmuur€280
(€1325)
€460
(€2800)
€950
(€3550)
HR++ glas€235
(€1900)
€310
(€3950)
€420
(€5275)
isolatie floriffoux 5150

Professionele Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Floriffoux?

Wat is het voordeel van mijn woning in Floriffoux isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energieleverancier als Mega of Trevion, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Ook neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3725 en dat levert gemiddeld op €210 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Hierdoor wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Grote activiteiten als isolatie van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. In de box hieronder komen we met nuttige informatie over het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Hubo, Brico, Gamma, Big Mat, Dema, Handy Home. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Alles over de huidige isolatiepremie in Floreffe

Door de geldende premie wordt het investeren in je huis nog leuker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De speciale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een aantal netbeheerders in België komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Floreffe voor jou kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Als er sprake is van 10 woningen in 1 gemeente of straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Floreffe
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) met een rente van 0% in het leven geroepen voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Met tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Floriffoux wat schikt naar jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Geholpen door een warmtescan achterhaalt u wat er aan warmte weglekt. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Floriffoux voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Floriffoux. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties dragen bij aan een aangenaam warm huis en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een comfortabel wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment