Woning isoleren Ligny

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Ligny? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van haalbare maatregelen als bijv. de gevel isoleren of dakkapel isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op deze website vind je handige informatie over isolatie Ligny. Je leest uitvoerig over onderwerpen als de garage isoleren en R-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-ligny-5140

 • Flinke besparing
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieNamen
GemeenteSombreffe
Postcode5140
Gasverbruik20.790 kWh
Stroomverbruik3495 kWh
Gemiddelde energierekening€165,26

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard solide geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Hierna achterhaal je de meest populaire methodes om jullie woning in Ligny te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, met als effect een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Ligny is financieel toegankelijk (vanaf zo’n € 990 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €210 per jaar (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven zijn gemiddeld €1775 en de besparing op de energienota loopt op tot €205 per jaar. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Ligny kost ongeveer €5450. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1010. Het rendement is al snel €760, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €13100. De winst is plusminus €890 per jaar. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we allerlei aantrekkelijke mogelijkheden. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest populaire uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Ligny (februari 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening en ook een bewuste gemeenschap? Isoleren van een woning in Ligny kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2625 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1375 op jaarbasis. Op deze pagina komen we met de totale kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Ligny. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5 procent rente. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3350)
€775
(€6200)
€1160
(€9200)
Vloerisolatie€135
(€1500)
€230
(€1750)
€345
(€3350)
Spouwmuur€185
(€1550)
€640
(€2600)
€880
(€3225)
HR++ glas€240
(€2675)
€305
(€3175)
€365
(€5275)
isolatie ligny 5140

Bekende Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Ligny?

Waarom zou ik mijn woning in Ligny isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een maatschappij zoals Essent en Comfort Energy, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een comfortabele leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3500 en geeft een besparing van €290 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Vandaar analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitgebreide activiteiten zoals isolatie van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Op isolatiespecialisten.be bekijk je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Dema, Gamma, Big Mat, Mr. Bricolage, Brico, Hubo. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Info over isolatiepremie in Sombreffe

Door te profiteren van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt woningisolatie nog verleidelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een aantal netbeheerders in België komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Sombreffe meebetaalt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Collectief isoleren? Bij ten minste 10 woningen heb je recht op de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je aanspraak doen op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Sombreffe
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 met 0% rente die er speciaal is voor kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Ligny wat conformeert aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Geholpen door een warmtescan komt u erachter wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn enkel glas, verouderde muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Ligny voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Ligny. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen leiden tot een prettig binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment