Woning isoleren Naninne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Naninne? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Dankzij een isolatiemaatregel zoals isolatie van de spouw of isolerende kozijnen en deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand tref je nuttige informatie over isolatie Naninne. Je leest uitvoerig over topics als de kruipruimte isoleren en Rc-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-naninne-5100

 • Lagere energierekening
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Dempt het geluid
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieNamen
GemeenteNamur
Postcode5100
Gasverbruik20.720 kWh
Stroomverbruik3460 kWh
Gemiddelde energierekening€164,18

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn vaak grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand vind jij de meest interessante stappen om jouw woning in Naninne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Naninne is goed te betalen beginnend bij € 890 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €190 per 12 maanden (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven fluctueren rond de €1675 en de besparing loopt op tot €260, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Naninne kost je zo’n €4600. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1020. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €730 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €12300. Hiermee bespaar je plusminus €770 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0bestaan er allerlei populaire alternatieven. In onderstaande tekst vermelden we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Naninne (februari 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en uiteraard een energiebewuste wereld? Isoleren van jouw huis in Naninne is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2150 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1250 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna ontdek je de totale kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Naninne. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3750)
€845
(€5850)
€1100
(€8600)
Vloerisolatie€135
(€1500)
€200
(€2150)
€340
(€3000)
Spouwmuur€375
(€950)
€430
(€2125)
€800
(€3200)
HR++ glas€235
(€2225)
€270
(€3475)
€385
(€4500)
isolatie naninne 5100

Plaatsen in de regio:

Actuele Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Naninne?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Naninne isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Mega en Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een prettig binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3225, waarbij u een besparing realiseert van €335 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Hierdoor check je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige klussen als isoleren van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Onderstaand ontdek je een samenvatting van het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Gamma, Brico, Dema, Hubo, Handy Home, Mr. Bricolage. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie rondom isolatiepremie in Namur

Door de ondersteuning van de premies van de gemeente wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De speciale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De netbeheerder Fluvius 0
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Namur kan betekenen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij minstens 10 woningen kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Namur
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) met 0% rente speciaal voor inwoners met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Naninne wat aansluit op je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Met behulp van een warmtescan analyseert u hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Naninne voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Naninne. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen hebben als resultaat een gezond leefklimaat en een veel lagere energierekening. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam klimaat in huis. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment