Woning isoleren Erpent

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Erpent? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met een aantal stappen zoals bijvoorbeeld de binnengevel isoleren en schuimstrips gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op deze website bekijk je belangrijke informatie over isolatie Erpent. Denk aan items als isolatie van de gevel en houtwol isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-erpent-5101

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Interessante energiebespaarlening
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieNamen
GemeenteNamur
Postcode5101
Gasverbruik20.750 kWh
Stroomverbruik3475 kWh
Gemiddelde energierekening€164,65

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn veelal prima geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website vind je de interessantste toepassingen om een woning in Erpent te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Erpent kan zeer goedkoop (plusminus € 830 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €265 (jaarlijkst, prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten zijn ongeveer €1925 en het bespaart circa €250 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Veel daken van Vlaamse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Erpent kost plusminus €5700. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1100. De besparing loopt op tot €710 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €12500. Dit levert op ongeveer €990 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0kennen we allerlei mogelijke mogelijkheden. In onderstaande tekst benoemen we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder-isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte-isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Erpent (februari 2024)?

Wil jij een lagere energierekening en een bewuste gemeenschap? Isoleren van een huis in Erpent is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2375 m3. Dat is dus al gauw €1400 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina vind je de totale kosten zodra het laat doen door een isolatiespecialist in Erpent. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten erg interessant.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
De woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4000)
€765
(€5850)
€980
(€8900)
Vloerisolatie€135
(€1350)
€235
(€2500)
€305
(€3400)
Spouwmuur€395
(€1375)
€480
(€2225)
€820
(€3300)
HR++ glas€250
(€2750)
€335
(€3175)
€440
(€4975)
isolatie erpent 5101

Erkende Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Erpent?

Waarom mijn woning in Erpent isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energiebedrijf als OCTA+ of Poweo, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een prettige leefomgeving en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3700 en dat bespaart tot €320 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Hierdoor analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande werkzaamheden zoals isoleren van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Hierna ontdek je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Big Mat, Dema, Brico, Hubo, Handy Home, Mr. Bricolage. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Belangrijke details over isolatiepremie in Namur

Mede door de geldende premie wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Namur op dit vlak doet.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij ten minste 10 woningen kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Namur
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente speciaal voor de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Op basis van ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Erpent wat overeenstemt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Door middel van een warmtescan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Erpent voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is significant beter dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Erpent. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren in een comfortabel wooncomfort en verlagen het energiegebruik. De volgorde van isoleren bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een aangenaam klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment