Woning isoleren Loyers

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Loyers? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Aan de hand van een aantal stappen als bijv. de buitengevel isoleren of isolerende raambekleding ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op deze website ontdek je handige informatie over isolatie Loyers. Bijvoorbeeld vraagstukken over isolatie van muren en lambda waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-loyers-5101

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Een prettig binnenklimaat
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Ook geluidswerend
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieNamen
GemeenteNamur
Postcode5101
Gasverbruik20.770 kWh
Stroomverbruik3485 kWh
Gemiddelde energierekening€164,95

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop tref je de interessantste stappen om een woning in Loyers te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Loyers is voordeling (vanaf ongeveer € 830 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €295 per jaar (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten zijn ongeveer €1650 en je bespaart al snel €265 per jaar. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Loyers kost zo’n €4950. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1160. Het voordeel loopt al gauw op tot €750 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €13100. Dit levert op ongeveer €810 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder kennen we nog meer rendabele oplossingen. Hierna vermelden we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isolatie: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Loyers (februari 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en tegelijk een duurzame wereld? Isoleren van woning/huis in Loyers is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2450 m3. Dat is dus al gauw €800 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder check je de hoogte van de investering in het geval je kiest voor een isolatiespecialist in Loyers. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met 4 procent rente. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 8 jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3800)
€715
(€5300)
€910
(€8800)
Vloerisolatie€150
(€1050)
€230
(€2300)
€370
(€3150)
Spouwmuur€300
(€1500)
€620
(€2175)
€860
(€3425)
HR++ glas€225
(€2650)
€340
(€3800)
€365
(€4450)
isolatie loyers 5101

Erkende Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Meer weten over het isolatiebedrijf in Loyers?

Waarom zou ik mijn huis in Loyers isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Luminus en Wase Wind, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een gezonde leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3800 en geeft een besparing van €300 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Hierdoor komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende projecten zoals isolatie van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Hieronder lees je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Dema, Mr. Bricolage, Brico, Handy Home, Gamma, Hubo. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie rondom isolatiepremie in Namur

Via de premies die de gemeente verstrekt wordt woningisolatie nog uitnodigender. Heb ik recht op zo’n subsidie? De populaire energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Namur kan betekenen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij een minimum van 10 woningen kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je aanspraak doen op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Namur
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen 0% rente speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Geholpen door ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Loyers wat dan voldoet aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Loyers voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Loyers. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen dragen bij aan een comfortabele leefomgeving en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een grondig geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een comfortabele leefomgeving. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment