Woning isoleren Villers-Lez-Heest

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Villers-Lez-Heest? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Door middel van een isolatiemaatregel als binnenmuren isoleren en radiatorisolatie worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Villers-Lez-Heest. We gaan aan de slag met items als muren isoleren en cellulose isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-villers-lez-heest-5080

 • Investering snel terugverdiend
 • Einde van vochtproblemen
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieNamen
GemeenteLa Bruyère
Postcode5080
Gasverbruik20.650 kWh
Stroomverbruik3425 kWh
Gemiddelde energierekening€163,10

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina tref jij de populairste stappen om jullie woning in Villers-Lez-Heest te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Villers-Lez-Heest is financieel toegankelijk (om en nabij de € 740 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €235 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een fors lagere energierekening. De tarieven bedragen zo’n €1650 en het bespaart circa €215 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, EPS parels, chips, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Villers-Lez-Heest kost je zo’n €5200. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €960. De potentiële besparing ligt op €810 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €11200. Dit levert op zo’n €970, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder zijn er nog enkele mogelijke alternatieven. In de volgende paragraaf beoordelen we de interessantste opties.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isolatie in Villers-Lez-Heest (april 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een energiezuinige toekomst? Isoleren van jouw woning in Villers-Lez-Heest kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2800 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1150 per jaar. Hieronder berekenen we de kosten (bij benadering) wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Villers-Lez-Heest. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten erg interessant.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
De woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3850)
€615
(€6950)
€1120
(€9500)
Vloerisolatie€160
(€1400)
€210
(€2200)
€325
(€3500)
Spouwmuur€175
(€1500)
€730
(€2425)
€885
(€3500)
HR++ glas€230
(€2450)
€325
(€3050)
€380
(€5000)
isolatie villers-lez-heest 5080

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Villers-Lez-Heest?

Wat is het voordeel van mijn woning in Villers-Lez-Heest isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Eneco en Comfort Energy, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een gezonde leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Overigens is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3125 en geeft een besparing van €200 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op die manier achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende werkzaamheden als dak-, gevel of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, plakken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Hierna tref je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Brico, Big Mat, Hubo, Gamma, Handy Home, Mr. Bricolage. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Alles over de huidige isolatiepremie in La Bruyère

Met behulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een aantal netbeheerders in België komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en check wat de gemeente La Bruyère meebetaalt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij een minimum van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis La Bruyère
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 met een rente van 0% die er speciaal is voor inwoners met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? D.m.v. onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Villers-Lez-Heest wat matcht met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Gebruikmakend van een warmtescan ziet u waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, oude muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Villers-Lez-Heest voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Villers-Lez-Heest. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen resulteren in een aangename leefomgeving en veel lagere gaskosten. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een prettig leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment