Woning isoleren Franière

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Franière? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via een aantal stappen zoals bodemisolatie of isolerende deuren kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Hierna check je uitgebreide informatie over isolatie Franière. Dit gaan om bijvoorbeeld items als kieren dichten en isolatieplan. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-franiere-5150

 • Forse besparing mogelijk
 • Een prettig leefklimaat
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Dempt het geluid
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieNamen
GemeenteFloreffe
Postcode5150
Gasverbruik20.820 kWh
Stroomverbruik3510 kWh
Gemiddelde energierekening€165,73

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn gedegen geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand ontdek je de populairste toepassingen om jouw woning in Franière te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Franière is financieel toegankelijk beginnend bij € 730 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €255 (jaarlijkst, tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten bedragen zo’n €1750 en het bespaart circa €225 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Franière kost +/- €5750. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1150. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €810 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11500. Het voordeel is grofweg €990, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

0onderscheiden we meerdere aantrekkelijke werkzaamheden. In onderstaande tekst benoemen we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isoleren garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isolatie in Franière (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en uiteraard een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van een woning in Franière is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2700 m3. De besparing komt neer op €900 p/jaar. Hieronder calculeren we de totale kosten op het moment dat je in zee gaat met een isolatiespecialist in Franière. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een 5% spaarrekening. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3350)
€815
(€4550)
€1220
(€8600)
Vloerisolatie€135
(€1350)
€270
(€1550)
€335
(€3000)
Spouwmuur€270
(€1700)
€580
(€1975)
€835
(€3300)
HR++ glas€205
(€1950)
€335
(€3225)
€435
(€4700)
isolatie franiere 5150

Gangbare Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Franière?

Waarom juist nu mijn huis in Franière isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Watz en Antargaz, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabel leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Mede zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3350, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €230 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Daardoor analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Ingrijpende acties als isoleren van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, kopen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Op deze pagina bekijk je praktische info over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Hubo, Mr. Bricolage, Brico, Big Mat, Dema, Handy Home. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Floreffe

Door een speciale premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De speciale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te achterhalen wat de gemeente Floreffe kan betekenen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren met de hele buurt? Bij een minimum van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Indien je jouw huidige woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), is er daarbovenop de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Floreffe
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag door je huis te isoleren. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 zonder rente (0%) opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Met behulp van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Franière wat in lijn is met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door een warmtescan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Franière voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Franière. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen dragen bij aan een prettig wooncomfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een gezond leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment