Woning isoleren Lives-Sur-Meuse

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Lives-Sur-Meuse? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van de spouwmuur en isolerende raamfolie kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Lives-Sur-Meuse. We staan stil bij thema’s als dubbel glas en PIR isolatie. Meteen besparen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-lives-sur-meuse-5101

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Een prettig leefklimaat
 • Goed voor het klimaat
 • Meer stilte in huis
 • Hogere woningwaarde

ProvincieNamen
GemeenteNamur
Postcode5101
Gasverbruik20.760 kWh
Stroomverbruik3480 kWh
Gemiddelde energierekening€164,80

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn kwalitatief geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Verderop vind jij de meest interessante manieren om een woning in Lives-Sur-Meuse te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Lives-Sur-Meuse is goedkoop (rond de € 740 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €290 op jaarbasis (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en veel minder stookkosten. De kosten zijn gemiddeld €1925 en het rendement ligt op zo’n €240 p/jaar. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Lives-Sur-Meuse kost gemiddeld €5500. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1170. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €810 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €13300. Dit levert op om en nabij €950 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0bestaan er allerlei aantrekkelijke alternatieven. In het gedeelte hieronder bespreken we de interessantste vormen.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isolatie in Lives-Sur-Meuse (februari 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van een woning in Lives-Sur-Meuse is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2875 m3. Dat komt neer op €825 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand tref je de uiteindelijke kosten in het geval je dit laat doen door een isolatiespecialist in Lives-Sur-Meuse. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in zeven jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3700)
€755
(€6000)
€1040
(€8600)
Vloerisolatie€155
(€1150)
€190
(€2150)
€355
(€3000)
Spouwmuur€190
(€1050)
€420
(€2250)
€915
(€3500)
HR++ glas€225
(€2750)
€300
(€3550)
€420
(€4800)
isolatie lives-sur-meuse 5101

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Lives-Sur-Meuse?

Waarom mijn woning in Lives-Sur-Meuse isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Engie en Comfort Energy, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een optimale leefomgeving en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3475, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €280 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitgebreide investeringen zoals isoleren van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie plakken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Op deze website vind je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Handy Home, Mr. Bricolage, Hubo, Dema, Brico, Gamma. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: een gesloten celstructuur

Belangrijke details over isolatiepremie in Namur

Dankzij de premies van de gemeente wordt je woning isoleren nog leuker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • De netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Namur op dit vlak doet.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij een minimum van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Namur
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij woningisolatie. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die er speciaal is voor kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Middels het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Lives-Sur-Meuse wat aansluit op jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Lives-Sur-Meuse voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Lives-Sur-Meuse. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties leiden tot een prettig klimaat in huis en veel lagere gaskosten. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een comfortabel wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment