Woning isoleren Boignée

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Boignée? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij enkele acties zoals muren isoleren en tochtwering kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal tref je uiteenlopende informatie over isolatie Boignée. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals plat dak isoleren en Rc-waarde. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-boignee-5140

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Een prettige leefomgeving
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Snel te plaatsen
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieNamen
GemeenteSombreffe
Postcode5140
Gasverbruik20.780 kWh
Stroomverbruik3490 kWh
Gemiddelde energierekening€165,11

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis solide geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna achterhaal je de meest interessante acties om jullie woning in Boignée te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Boignée kan erg voordelig (rond de € 850 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €255 per 12 maanden (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en verlaagt het energiegebruik. De tarieven fluctueren rond de €1850 en de potentiële besparing ligt op €245 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, chips, PUR schuim, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Boignée kost plusminus €5050. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1130. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €870, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je huis verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €11600. Het voordeel is pakweg €870 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder noemen we nog meer populaire vormen. Hierna praten we over de meest interessante mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Boignée (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en uiteraard een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van de woning in Boignée kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2950 m3. Dat is dus al gauw €975 (jaarlijks). Hierna vind je de kosten (bij benadering) als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Boignée. Kan je zelf goed klussen? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per actie tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3850)
€715
(€6950)
€1150
(€9750)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€255
(€2650)
€320
(€3600)
Spouwmuur€255
(€1425)
€730
(€2125)
€885
(€3575)
HR++ glas€200
(€2125)
€310
(€4100)
€430
(€4575)
isolatie boignee 5140

Interessante Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Boignée?

Waarom zou ik mijn woning in Boignée isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Mega of Elegant, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een comfortabel binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3750, waarbij u een besparing realiseert van €235, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grote klussen als isoleren van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie bestellen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Hieronder bekijk je een samenvatting van het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Gamma, Brico, Hubo, Mr. Bricolage, Handy Home, Big Mat. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: een dure oplossing

Belangrijke details over isolatiepremie in Sombreffe

Met behulp van een speciale premie wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De speciale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een enkele netwerkbeheerder helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Sombreffe aanbiedt.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Vanaf 10 woningen in 1 straat is er de speciale burenpremie.
 • Zodra je jouw woning of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sombreffe
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, dak of gevel. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met een rente van 0% in het leven geroepen voor de meest kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Door het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Boignée wat aansluit op jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Aan de hand van een warmtescan achterhaal je waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Boignée voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Boignée. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een prettige leefomgeving en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een prettig binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment