Woning isoleren Tongrinne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Tongrinne? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld de buitengevel isoleren of dakkapel isoleren kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze website bekijk je handige informatie over isolatie Tongrinne. We gaan aan de slag met zaken als deuren isoleren en steenwol Isolatie. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-tongrinne-5140

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Een gezond leefklimaat
 • Een verantwoorde keuze
 • Voor elk budget
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieNamen
GemeenteSombreffe
Postcode5140
Gasverbruik20.800 kWh
Stroomverbruik3500 kWh
Gemiddelde energierekening€165,42

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop achterhaal je de meest interessante stappen om een woning in Tongrinne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning houdt warmte beter vast, met als gevolg een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Tongrinne kan erg voordelig beginnend bij € 800 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €285 op jaarbasis (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) geeft de kou geen kans en veel lagere gaskosten. De tarieven zijn zo’n €1925 en je profiteert van een besparing tot wel €270 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als steenwol, glaswol, folie, dekens. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Tongrinne kost je zo’n €5250. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €960. De potentiële besparing ligt op €870 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11500. Hiermee bespaar je om en nabij €840 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder zijn er meerdere mogelijke uitvoeringen. In het gedeelte hierna benoemen we de populairste vormen.

 • Isolatie garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Tongrinne (februari 2024)?

Wil jij een lagere energierekening en uiteraard een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van jouw woning in Tongrinne is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2800 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1075 p/jaar. Op deze website vind je de uiteindelijke kosten op het moment dat je dit laat doen door een isolatiespecialist in Tongrinne. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De prijzen zijn dan erg interessant.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4150)
€865
(€4750)
€1180
(€9550)
Vloerisolatie€130
(€1250)
€215
(€2450)
€370
(€2800)
Spouwmuur€375
(€1375)
€710
(€2600)
€875
(€3150)
HR++ glas€210
(€1925)
€270
(€4075)
€375
(€4525)
isolatie tongrinne 5140

Professionele Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Tongrinne?

Waarom mijn woning in Tongrinne isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Luminus of Poweo, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een prettig leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3275, dat betekent een winst van 230 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Zo check je hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige acties zoals isolatie van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Hierna ontdek je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Dema, Mr. Bricolage, Gamma, Big Mat, Handy Home, Hubo. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Aanvragen van isolatiepremie in Sombreffe

Via een speciale premie wordt een huis isoleren uitnodigender. Heb ik recht op zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius 0
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Sombreffe aanbiedt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij een minimum van 10 woningen in 1 straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sombreffe
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag door je huis te isoleren. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Met behulp van onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Tongrinne wat schikt naar jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Aan de hand van een warmtescan analyseer je waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is enkel glas, verrotte muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Tongrinne voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Tongrinne. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen bieden jou een aangenaam en prettig klimaat en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een comfortabel leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment