Woning isoleren Wépion

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Wépion? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van een isolatiemaatregel zoals dubbel glas of naden en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina tref je nuttige informatie over isolatie Wépion. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals isolatie van buitenmuren en ventilatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-wepion-5100

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Een optimaal leefklimaat
 • Een duurzame oplossing
 • Minder last van lawaai van straat
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieNamen
GemeenteNamur
Postcode5100
Gasverbruik20.730 kWh
Stroomverbruik3465 kWh
Gemiddelde energierekening€164,34

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn doorgaans correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be tref je de aantrekkelijkste methodes om een woning in Wépion te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Wépion is goedkoop (ongeveer € 890 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €255 per 12 maanden (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en je verbruikt minder energie. De tarieven zijn ongeveer €1950 en het resultaat is zo’n €245 p/jaar. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, PUR schuim, isolatiechape, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Wépion kost ongeveer €4800. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1170. Het voordeel loopt al gauw op tot €850, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €12600. Daarmee bespaar je pakweg €760 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast zijn er nog meer alternatieve alternatieven. In het gedeelte hierna behandelen we de populairste opties.

 • Isolatie van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Wépion (februari 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een energiebewuste maatschappij? Isoleren van een woning in Wépion kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2750 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €975 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal check je de totale kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Wépion. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten veel aantrekkelijker.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4350)
€715
(€5500)
€1090
(€8000)
Vloerisolatie€115
(€1150)
€175
(€2150)
€330
(€2850)
Spouwmuur€265
(€1700)
€510
(€2525)
€895
(€3625)
HR++ glas€215
(€2900)
€265
(€3275)
€380
(€4475)
isolatie wepion 5100

Populaire Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Wépion?

Waarom zou ik mijn woning in Wépion isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Luminus of Wase Wind, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabele leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3300 en dat levert gemiddeld op €335 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Zo ziet u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grootse investeringen als isoleren van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Gamma, Dema, Brico, Handy Home, Big Mat. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Namur

Door de ondersteuning van een speciale premie wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De populaire energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Namur voor jou kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minimaal 10 woningen kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw huis / appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Namur
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Geholpen door onderstaande tips kom je met een isolatieplan Wépion wat past bij jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Gebruikmakend van een warmtescan kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere dubbel glas, verrotte muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Wépion voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Wépion. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden sowieso een aangenaam binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment