Woning isoleren Warisoulx

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Warisoulx? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij haalbare maatregelen als bijv. het dak isoleren en isolatie van verwarmingsbuizen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Hieronder tref je bruikbare informatie over isolatie Warisoulx. We gaan aan de slag met topics als isolatie van de garage en thermische bruggen. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-warisoulx-5080

 • Besparen op energierekening
 • Minder tocht in huis
 • CO2 uitstoot beperken
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Veel lokale specialisten

ProvincieNamen
GemeenteLa Bruyère
Postcode5080
Gasverbruik20.660 kWh
Stroomverbruik3430 kWh
Gemiddelde energierekening€163,26

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn veelal voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna check je de meest toegepaste werkzaamheden om jouw woning in Warisoulx te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Warisoulx is goedkoop (ongeveer € 920 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €235 per jaar (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven zijn zo’n €1900 en je bespaart al snel €280 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, PUR schuim, chips, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel van de Belgische daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Warisoulx kost ongeveer €5500. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €970. Het voordeel loopt al gauw op tot €860 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12600. Je profiteert van ongeveer €940 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Ook zijn er meerdere rendabele oplossingen. Hierna bediscussiëren we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isoleren: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Warisoulx (april 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten of een duurzame toekomst? Isoleren van jouw woning in Warisoulx is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2600 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1150 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna ontdek je de verwachte kosten in het geval je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Warisoulx. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dakisolatie heb je terugverdiend in negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4150)
€595
(€4950)
€1130
(€9150)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€215
(€1750)
€390
(€3450)
Spouwmuur€205
(€1400)
€660
(€2575)
€925
(€3575)
HR++ glas€210
(€2225)
€340
(€4000)
€395
(€5075)
isolatie warisoulx 5080

Bekende Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Warisoulx?

Waarom juist nu mijn huis in Warisoulx isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Eneco of Trevion, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een prettig binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3475, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €285 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Vandaar komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitvoerige projecten als isolatie van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie kopen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. In de box hieronder tref je meer info over het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Mr. Bricolage, Brico, Gamma, Handy Home, Dema, Big Mat. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: geen opname van vocht

Aanvragen van isolatiepremie in La Bruyère

Dankzij de geldende premie wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een enkele netwerkbeheerder helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente La Bruyère voor jou kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minstens 10 woningen heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je aanspraak doen op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis La Bruyère
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag door te isoleren. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% in het leven geroepen voor de kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Warisoulx wat past bij jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Middels een warmtescan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere enkel glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Warisoulx voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Warisoulx. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een gezond klimaat in huis en een veel lagere energierekening. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment