Woning isoleren Soye

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Soye? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met een investering zoals bijvoorbeeld isolatie binnenkant gevel en verwarmingsbuizen isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand vind je diverse informatie over isolatie Soye. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals vloerisolatie en glaswol isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-soye-5150

 • Lagere stookkosten
 • Meer controle in de woning
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Stiller in de woning
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieNamen
GemeenteFloreffe
Postcode5150
Gasverbruik20.830 kWh
Stroomverbruik3515 kWh
Gemiddelde energierekening€165,88

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje check je de meest interessante toepassingen om jouw woning in Soye te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Soye is voordeling (om en nabij de € 790 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €190 (jaarlijkst, kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en een fors lagere energierekening. De onkosten variëren rond €1850 en je bespaart al snel €250 op jaarbasis. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, chips, isolatiechape, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Belgische daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Soye kost plusminus €5100. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €950. Het rendement is al snel €830 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €13300. De winst is zo’n €800 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0kennen we nog een aantal aantrekkelijke alternatieven. In onderstaande tekst praten we over de interessantste uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Soye (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening of bijdragen aan een bewuste toekomst? Isoleren van de woning in Soye kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2625 m3. Dat komt neer op €1175 p/jaar. Hierna vind je de totale kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Soye. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met 6 procent rente. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4050)
€865
(€4950)
€950
(€8200)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€250
(€1700)
€330
(€3400)
Spouwmuur€355
(€725)
€580
(€2775)
€840
(€3025)
HR++ glas€200
(€2000)
€315
(€4250)
€450
(€4950)
isolatie soye 5150

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Soye?

Waarom zou ik mijn huis in Soye isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energieleverancier als Eneco en Lampiris, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangenaam binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3700 en dat levert gemiddeld op €270 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op die manier ziet u waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Grootse investeringen zoals isolatie van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. In de box hieronder vind je meer info over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Brico, Hubo, Mr. Bricolage, Gamma, Big Mat, Handy Home. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie over isolatiepremie in Floreffe

Door gebruik te maken van de huidige premies wordt een huis isoleren lucratiever. Heb ik recht op zo’n subsidie? De royale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een aantal netbeheerders in België 0
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Floreffe voor jou kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Overigens Bij minstens tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Floreffe
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Soye wat dan voldoet aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Soye voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Soye. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties leiden tot een aangenaam binnenklimaat en bespaart veel energie. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een aangenaam wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment