Woning isoleren Bovesse

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Bovesse? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een isolatiemaatregel als bijv. vloerisolatie of tochtwering heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina bekijk je handige informatie over isolatie Bovesse. We staan stil bij thema’s als de spouwmuur isoleren en koudebruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-bovesse-5081

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Interessante energiebespaarlening
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieNamen
GemeenteLa Bruyère
Postcode5081
Gasverbruik20.670 kWh
Stroomverbruik3435 kWh
Gemiddelde energierekening€163,41

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dat veel minder het geval. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf bekijk je de meest rendabele stappen om je woning in Bovesse te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Bovesse is financieel toegankelijk (plusminus € 880 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €190 op jaarbasis (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel minder stookkosten. De kosten zijn zo’n €2000 en de winst ligt rond de €250 op jaarbasis. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Bovesse kost plusminus €5900. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €970. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €720, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13000. Daarmee bespaar je ong. €790 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook onderscheiden we verscheidene aantrekkelijke opties. In onderstaande tekst beoordelen we de meest interessante uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Bovesse (februari 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en een groenere gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Bovesse is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2925 m3. Dat is dus al gauw €975 p/jaar. Hieronder kijken we naar de gemiddelde kosten in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Bovesse. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten erg interessant.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in negen jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4200)
€615
(€6200)
€1130
(€9600)
Vloerisolatie€160
(€1050)
€265
(€1800)
€380
(€3150)
Spouwmuur€300
(€1350)
€440
(€2175)
€945
(€3275)
HR++ glas€245
(€2000)
€300
(€4225)
€450
(€4550)
isolatie bovesse 5081

Professionele Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Bovesse?

Waarom juist nu mijn huis in Bovesse isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Watz of Lampiris, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabel leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3725 en geeft een besparing van €325 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitgebreide klussen als isolatie van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie kopen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Hieronder vind je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Hubo, Dema, Gamma, Brico, Big Mat, Handy Home. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Belangrijke details over isolatiepremie in La Bruyère

Door de ondersteuning van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een enkele netwerkbeheerder keert premies uit tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en check wat de gemeente La Bruyère aan kan bieden.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij minstens tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert krijg je ook nog eens een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis La Bruyère
Het is simpel: je kunt enorm besparen met isolatie van vloer, dak of gevel. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 zonder rente (0%) in het leven geroepen voor inwoners met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Bovesse wat schikt naar je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Dankzij een warmtescan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, oude muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Bovesse voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Bovesse. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen leiden tot een gezond klimaat in huis en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een optimale leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment