Woning isoleren Wierde

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Wierde? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Dankzij een paar maatregelen als isolatie van binnenmuren of isolerende raamfolie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Onderstaand check je handige informatie over isolatie Wierde. Je komt meer te weten over zaken als isolerende deuren en koudeval. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-wierde-5100

 • Een fors lagere energierekening
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Vermindering Milieu-impact
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieNamen
GemeenteNamur
Postcode5100
Gasverbruik20.740 kWh
Stroomverbruik3470 kWh
Gemiddelde energierekening€164,49

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn in de basis solide geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand vind jij de meest toegepaste methodes om jullie woning in Wierde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Wierde is goed te betalen (al vanaf +/- € 750 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €260 per jaar (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en flink lagere energiekosten. De onkosten zijn ongeveer €1625 en je bespaart al snel €195 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, chips, PUR schuim, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Wierde kost ongeveer €5200. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1090. De besparing loopt op tot €870 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €12300. Je profiteert van plusminus €820 per jaar. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder bestaan er verschillende populaire werkzaamheden. Hierna praten we over de meest populaire oplossingen.

 • Isolatie garage: Een garage om van te genieten
 • Isoleren van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isolatie: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Wierde (februari 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en tegelijkertijd een groenere samenleving? Isoleren van jouw huis in Wierde is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2525 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1200 per jaar. Op deze website calculeren we de totale prijs zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Wierde. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€4300)
€645
(€6200)
€1120
(€8350)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€285
(€2500)
€375
(€3550)
Spouwmuur€375
(€875)
€470
(€2400)
€905
(€3550)
HR++ glas€200
(€2350)
€305
(€4100)
€395
(€4500)
isolatie wierde 5100

Actuele Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Wierde?

Waarom mijn woning in Wierde isoleren?

Een goede woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Essent en Wase Wind, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een gezond binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3450 en geeft een besparing van €240 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Zo ziet u op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct een woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Diepgaande werkzaamheden zoals isoleren van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Op deze website komen we met nuttige informatie over het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Big Mat, Gamma, Brico, Dema, Handy Home, Mr. Bricolage. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie rondom isolatiepremie in Namur

Dankzij de huidige premies wordt een huis isoleren verleidelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De royale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Dat werkt als volgt:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Namur meebetaalt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Namur
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten door het isoleren van je woning. Maar, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 met 0% rente die er speciaal is voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Gebruikmakend van onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Wierde wat overeenstemt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Met een warmtescan achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is enkel glas, verouderde muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Wierde voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Wierde. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen hebben als resultaat een prettig wooncomfort en maken dat je minder energie gebruikt. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een aangename leefomgeving. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment