Woning isoleren Hemptinne-Lez-Florennes

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Hemptinne-Lez-Florennes? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van een investering als bijv. vliering isoleren en buisisolatie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties met een prima rendement. Onderstaand tref je bruikbare informatie over isolatie Hemptinne-Lez-Florennes. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals kieren dichten en condensvorming. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-hemptinne-lez-florennes-5620

 • Veel minder betalen voor energie
 • Een gezond binnenklimaat
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Dempt het geluid
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieNamen
GemeenteFlorennes
Postcode5620
Gasverbruik22.950 kWh
Stroomverbruik3375 kWh
Gemiddelde energierekening€171,56

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn meestal uitstekend geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna achterhaal je de meest interessante toepassingen om jouw woning in Hemptinne-Lez-Florennes te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Hemptinne-Lez-Florennes is voordeling (al vanaf € 740 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €265 (jaarlijkst, prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) geeft de kou geen kans en je verbruikt minder energie. De tarieven liggen rond €1625 en het resultaat is zo’n €255 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als steenwol, dekens, folie, icynene. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Hemptinne-Lez-Florennes kost om en nabij de €4600. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1230. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €800, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12500. Het rendement is zo’n €750 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er nog meer populaire mogelijkheden. Hieronder praten we over de meest toegepaste alternatieven.

 • Isoleren van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Hemptinne-Lez-Florennes (juli 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en natuurlijk een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van een woning in Hemptinne-Lez-Florennes kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2025 m3. De besparing komt neer op €1375 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal vind je de verwachte kosten op het moment dat je in zee gaat met een isolatiespecialist in Hemptinne-Lez-Florennes. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen veel voordeliger.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een 5 procent spaarrente. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per optie vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3850)
€575
(€6150)
€1040
(€8350)
Vloerisolatie€160
(€1250)
€200
(€1750)
€395
(€2950)
Spouwmuur€365
(€1325)
€420
(€2800)
€795
(€3575)
HR++ glas€220
(€1850)
€295
(€3825)
€350
(€4825)
isolatie hemptinne-lez-florennes 5620

Interessante Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Hemptinne-Lez-Florennes?

Waarom juist nu mijn huis in Hemptinne-Lez-Florennes isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Luminus en Trevion, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Mede is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3050 en besparen tot €210 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Vandaar ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitgebreide maatregelen als isolatie van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, plakken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Op isolatiespecialisten.be vind je praktische info over het actuele aanbod. Te koop bij grotere bouwmarkten als Handy Home, Dema, Big Mat, Gamma, Hubo, Mr. Bricolage. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Florennes

Door gebruik te maken van een speciale premie wordt woningisolatie nog leuker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De netbeheerder Fluvius 0
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en check wat de gemeente Florennes op dit vlak doet.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Met de hele straat isoleren? Bij ten minste 10 huizen in een straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Florennes
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Hemptinne-Lez-Florennes wat in lijn is met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Hemptinne-Lez-Florennes voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Hemptinne-Lez-Florennes. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen hebben als resultaat een prettige leefomgeving en bespaart veel energie. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een prettige leefomgeving. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment