Woning isoleren Surice

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Surice? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Aan de hand van een investering zoals isolatie van de vloer en verwarmingsbuizen isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Hierna komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Surice. Dit kan gaan om onderwerpen als het dak isoleren en steenwol. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-surice-5600

 • Een fors lagere energierekening
 • Een optimaal leefklimaat
 • Groene investering
 • Minder last van lawaai van straat
 • Toekomstbestendig

ProvincieNamen
GemeentePhilippeville
Postcode5600
Gasverbruik22.890 kWh
Stroomverbruik3345 kWh
Gemiddelde energierekening€170,64

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje vind jij de meest populaire manieren om je woning in Surice te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte beter vast, en faciliteert een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Surice is goedkoop beginnend bij € 870 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €230 (jaarlijkst, prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en veel lagere gaskosten. De tarieven bedragen zo’n €1725 en de besparing loopt op tot €225 per jaar. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, EPS parels, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Surice kost ongeveer €4450. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €950. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €740 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €13500. Hiermee bespaar je zo’n €790 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

0noemen we meerdere mogelijke alternatieven. In onderstaande tekst bespreken we de meest populaire mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isolatie: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Surice (februari 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van woning/huis in Surice kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2575 m3. Dat komt neer op €900 per 12 maanden. Onderstaand calculeren we de totale prijs als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Surice. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
De woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren kan men terugverdienen in 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3750)
€815
(€5750)
€960
(€9850)
Vloerisolatie€120
(€1200)
€260
(€1600)
€365
(€3200)
Spouwmuur€335
(€1550)
€720
(€2650)
€875
(€3400)
HR++ glas€245
(€2575)
€325
(€4275)
€360
(€4900)
isolatie surice 5600

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Surice?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Surice isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Engie en Poweo, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezond leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3000 en dat bespaart tot €295 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Zo analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse activiteiten als isoleren van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie toevoegen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Dema, Brico, Gamma, Handy Home, Hubo, Big Mat. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: is erg brandbaar

Alles over de huidige isolatiepremie in Philippeville

Mede door de geldende premie wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en check wat de gemeente Philippeville voor jou kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat is er de speciale burenpremie.
 • Zodra je jouw huidige woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je een beroep doen opeen aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Philippeville
Het is evident: je kunt fors besparen met isolatie van gevel, vloer of dak. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen 0% rente speciaal opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Surice wat overeenstemt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Door gebruik te maken van een warmtescan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn dubbel glas, verouderde muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Surice voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Surice. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen bieden jou een gezond wooncomfort en flink lagere energiekosten. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een comfortabel klimaat in huis. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment