Woning isoleren Corenne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Corenne? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een aantal stappen zoals isolatie van de kruipruimte en naden en kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Op deze website lees je waardevolle informatie over isolatie Corenne. Bijvoorbeeld topics als isolatie van de buitengevel en EPS isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-corenne-5620

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een gezond binnenklimaat
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieNamen
GemeenteFlorennes
Postcode5620
Gasverbruik22.930 kWh
Stroomverbruik3365 kWh
Gemiddelde energierekening€171,25

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Op deze pagina bekijk jij de meest rendabele acties om jouw woning in Corenne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Corenne is financieel toegankelijk (al vanaf € 990 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €215 (jaarlijkst, tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een fors lagere energierekening. De tarieven zijn zo’n €1950 en je bespaart op de energierekening, tot wel €265 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, isolatiechape, EPS parels, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Corenne kost je zo’n €5200. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1000. Het rendement is al snel €770 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13000. Je profiteert van zo’n €760 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we allerlei vaak toegepaste opties. Hierna bediscussiëren we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isolatie: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Corenne (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten en een groenere samenleving? Isoleren van woning/huis in Corenne is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2525 m3. Dat komt neer op €1275 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website check je de totale kosten zodra het laat doen door een isolatiespecialist in Corenne. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een 6 procent spaarrente. Dakisolatie heb je terugverdiend in 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4300)
€725
(€4750)
€1080
(€9950)
Vloerisolatie€130
(€1150)
€205
(€2550)
€380
(€3050)
Spouwmuur€285
(€1375)
€420
(€1950)
€815
(€3175)
HR++ glas€190
(€2675)
€285
(€4300)
€425
(€4875)
isolatie corenne 5620

Gangbare Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Corenne?

Waarom moet ook ik mijn huis in Corenne isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Mega en Lampiris, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3450 en dat bespaart tot €240 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Hierdoor wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Hierna check je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Big Mat, Brico, Gamma, Handy Home, Mr. Bricolage, Dema. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie over isolatiepremie in Florennes

Door gebruik te maken van een premie vanuit overheid of gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De populaire energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te achterhalen wat de gemeente Florennes voor jou kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Vanaf tien huizen in dezelfde straat / gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Indien je jouw bestaande huis van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Florennes
Het is simpel: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder rente (0%) opgezet voor de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Middels ons stappenplan creëer je een isolatieplan Corenne wat matcht met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Dankzij een warmtescan ontdekt u wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn geen HR++ glas, ouderwetse muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Corenne voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Corenne. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden sowieso een aangenaam klimaat in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een aangenaam klimaat in huis. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment