Woning isoleren Florennes

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Florennes? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een isolatiemaatregel als isolatie binnenkant gevel of isolerende kozijnen en deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website bekijk je diverse informatie over isolatie Florennes. We zoomen in op belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de vloer en steenwol. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-florennes-5620

 • Minder energiekosten
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Weinig last van geluid
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieNamen
GemeenteFlorennes
Postcode5620
Gasverbruik23.370 kWh
Stroomverbruik3485 kWh
Gemiddelde energierekening€175,79

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal kwalitatief geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf ontdek jij de aantrekkelijkste manieren om een woning in Florennes te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Florennes is voordeling (vanaf plusminus € 820 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €275 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) geeft de kou geen kans en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten liggen rond €1600 en je profiteert van een besparing tot wel €230, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als folie, icynene, dekens, steenwol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Belgische daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Florennes kost doorgaans €5550. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1230. Het rendement is al snel €680 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11700. Dit levert op zo’n €800, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder zijn er nog een aantal mogelijke alternatieven. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de interessantste oplossingen.

 • Garage isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel-isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Florennes (mei 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en ook een duurzame maatschappij? Isoleren van een woning in Florennes is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2375 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €900 op jaarbasis. Hieronder ontdek je de totale kosten zodra dit overlaat aan een isolatiespecialist in Florennes. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dakisolatie kan men terugverdienen in 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3450)
€585
(€7400)
€1090
(€8850)
Vloerisolatie€125
(€1300)
€225
(€1900)
€315
(€3300)
Spouwmuur€290
(€1200)
€580
(€2000)
€875
(€3400)
HR++ glas€240
(€1850)
€280
(€3375)
€420
(€4650)
isolatie florennes 5620

Populaire Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Soprema
 • Ursa
 • Siniat
 • Fermacell

Meer weten over het isolatiebedrijf in Florennes?

Wat is het voordeel van mijn woning in Florennes isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Watz en Poweo, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een comfortabel klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3950, waarbij u een besparing realiseert van €245 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Vandaar wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Diepgaande acties als gevel-, vloer of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, integreren van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Op deze website komen we met een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Gamma, Brico, Hubo, Dema, Mr. Bricolage, Handy Home. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Florennes

Door te profiteren van de premies die de gemeente verstrekt wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Florennes kan betekenen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Als er sprake is van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Florennes
Het is evident: je kunt enorm besparen met dak-, vloer of gevelisolatie. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) met 0% rente in het leven geroepen voor mensen met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Florennes wat strookt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Met een warmtescan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Florennes voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Florennes. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen leiden tot een gezond leefklimaat en een fors lagere energierekening. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor de gezondheid. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment