Woning isoleren Flavion

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Flavion? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. haalbare maatregelen zoals je dak isoleren en isolatie van deuren kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal check je belangrijke informatie over isolatie Flavion. We bespreken thema’s als buisisolatie en Pur Isolatieplaten. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-flavion-5620

 • Supersnel terugverdient
 • Een aangename leefomgeving
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Minder ongedierte
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieNamen
GemeenteFlorennes
Postcode5620
Gasverbruik22.940 kWh
Stroomverbruik3370 kWh
Gemiddelde energierekening€171,41

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal prima geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand vind jij de meest toegepaste werkzaamheden om een woning in Flavion te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning verliest niet onnodig warmte met als effect een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Flavion kan zeer goedkoop (al vanaf € 960 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €250 per 12 maanden (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en zorgt voor een laag energietarief. De kosten liggen rond €2000 en de winst ligt rond de €225 per jaar. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Flavion kost +/- €4750. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1000. Je energiekosten dalen flink, tot wel €810 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11500. De winst is grofweg €890 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande kennen we verscheidene aantrekkelijke alternatieven. In het volgende overzicht beoordelen we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Flavion (februari 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en natuurlijk een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van de woning in Flavion is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2200 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1000 p/jaar. Op deze website vind je de verwachte kosten zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Flavion. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
De woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een 5% spaarrekening. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€4200)
€675
(€4750)
€1140
(€9450)
Vloerisolatie€145
(€1200)
€210
(€1900)
€385
(€3050)
Spouwmuur€315
(€1225)
€670
(€2025)
€855
(€3250)
HR++ glas€195
(€2300)
€340
(€3975)
€420
(€4700)
isolatie flavion 5620

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Flavion?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Flavion isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Watz en Lampiris, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een aangenaam wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3775 en besparen tot €275 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Ingrijpende acties als isoleren van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Op isolatiespecialisten.be lees je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Te koop bij de betere bouwmarkt als Handy Home, Gamma, Big Mat, Brico, Dema, Hubo. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Florennes

Mede door een speciale premie wordt een huis isoleren uitnodigender. Heb ik recht op zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Florennes in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minstens tien huizen in dezelfde straat / gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Florennes
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, vloer of gevelisolatie. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? D.m.v. het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Flavion wat past bij jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Via een warmtescan ziet u op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, gammele muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Flavion voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Flavion. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties hebben als resultaat een prettige leefomgeving en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een prettig klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment