Woning isoleren Morville

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Morville? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij een investering als bijv. de gevel isoleren en tochtbanden gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Hierna lees je waardevolle informatie over isolatie Morville. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals tussenwanden isoleren en condensvorming. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-morville-5620

 • Lagere maandlasten
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Maak je huis stiller
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieNamen
GemeenteFlorennes
Postcode5620
Gasverbruik22.960 kWh
Stroomverbruik3380 kWh
Gemiddelde energierekening€171,72

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn correct geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop vind jij de meest interessante stappen om een woning in Morville te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Morville is voordeling (vanaf ongeveer € 950 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €225 per jaar (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven zijn ongeveer €1850 en de potentiële besparing ligt op €255 per jaar. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, PUR schuim, chips, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel daken van Vlaamse woningen zijn matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Morville kost plusminus €4550. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1190. De potentiële besparing ligt op €870 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €12500. Daarmee bespaar je ongeveer €870 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens noemen we verschillende rendabele uitvoeringen. Hierna bespreken we de populairste opties.

 • Isoleren van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isolatie: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Morville (juli 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten en een energiebewuste maatschappij? Isoleren van een woning in Morville is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2325 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1225 (jaarlijks). Hieronder kijken we naar de verwachte kosten als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Morville. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per type tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3550)
€715
(€5050)
€1210
(€9200)
Vloerisolatie€115
(€1150)
€250
(€1800)
€300
(€2900)
Spouwmuur€395
(€1350)
€490
(€2550)
€840
(€3350)
HR++ glas€210
(€2750)
€295
(€3425)
€430
(€4825)
isolatie morville 5620

Professionele Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Meer weten over het isolatiebedrijf in Morville?

Waarom moet ook ik mijn huis in Morville isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Mega of Trevion, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een gezond klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3200, waarbij u een besparing realiseert van €285 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Op die manier ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitvoerige projecten als isoleren van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie integreren of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Hierna lees je meer info over de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Dema, Gamma, Mr. Bricolage, Big Mat, Hubo, Brico. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Aanvragen van isolatiepremie in Florennes

Met behulp van een speciale premie wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Zo’n energiepremie is er op meerdere niveau’s. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Florennes voor jou kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Vanaf tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert is er daarbovenop de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Florennes
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen 0% rente die er speciaal is voor de meest kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Middels het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Morville wat overeenstemt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Morville voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Morville. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen bieden jou een aangenaam wooncomfort en flink lagere energiekosten. De planning is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een comfortabele leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment