Woning isoleren Vodecée

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Vodecée? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van een isolatiemaatregel als isolatie binnenkant gevel en isolerende kozijnen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Op deze pagina check je nuttige informatie over isolatie Vodecée. Je leest uitvoerig over thema’s als isolatie van de zolder en spouwanker. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-vodecee-5600

 • Hoog rendement
 • Een prettig wooncomfort
 • Draag bij aan een milieu
 • Weinig geluid in de woning
 • Toekomstbestendig

ProvincieNamen
GemeentePhilippeville
Postcode5600
Gasverbruik22.920 kWh
Stroomverbruik3360 kWh
Gemiddelde energierekening€171,10

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Hierna tref jij de meest populaire manieren om jullie woning in Vodecée te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Vodecée kan erg voordelig (ongeveer € 820 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €225 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en bespaart veel energie. De kosten fluctueren rond de €1950 en de potentiële besparing ligt op €190 per jaar. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Vodecée kost je zo’n €5650. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €980. De potentiële besparing ligt op €740 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11200. Je profiteert van circa €840 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Ook zien we nog een aantal populaire uitvoeringen. In het gedeelte hierna praten we over de meest interessante opties.

 • Isolatie garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isolatie: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Vodecée (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten of een energiezuinige toekomst? Isoleren van een woning in Vodecée is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2025 m3. Dat is dus al gauw €1475 per 12 maanden. Hieronder komen we met de gemiddelde kosten als je kiest voor een isolatiespecialist in Vodecée. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de prijzen veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3350)
€795
(€4650)
€960
(€8900)
Vloerisolatie€145
(€1200)
€285
(€1800)
€360
(€2800)
Spouwmuur€385
(€1100)
€530
(€2675)
€780
(€3125)
HR++ glas€245
(€2950)
€305
(€3050)
€435
(€4425)
isolatie vodecee 5600

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Vodecée?

Wat is het voordeel van mijn woning in Vodecée isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een maatschappij als Engie en Trevion, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een comfortabel leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Ook biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3350, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €230 per jaar. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Hierdoor ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitvoerige projecten als isolatie van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Op isolatiespecialisten.be komen we met een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Mr. Bricolage, Big Mat, Handy Home, Brico, Gamma. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie over isolatiepremie in Philippeville

Door de geldende premie wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Philippeville voor jou kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Philippeville
Het is simpel: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% bedoeld voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? D.m.v. de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Vodecée wat in lijn is met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Middels een warmtescan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Vodecée voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Vodecée. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een aangenaam warm huis en veel minder stookkosten. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment