Woning isoleren Habergy

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Habergy? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van een aantal stappen als isolatie van buitenmuren en naden en kieren dichten worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal vind je bruikbare informatie over isolatie Habergy. Je leest uitvoerig over vraagstukken over isolerende raamfolie en houten vloer isoleren. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-habergy-6782

 • Significant lagere energiekosten
 • Temperatuur in eigen hand
 • Duurzame investering
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieLuxemburg
GemeenteMessancy
Postcode6782
Gasverbruik20.340 kWh
Stroomverbruik3370 kWh
Gemiddelde energierekening€160,58

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn standaard prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand vind jij de aantrekkelijkste acties om een woning in Habergy te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte beter vast, met als gevolg een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Habergy is goedkoop (al vanaf +/- € 990 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €260 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en veel minder stookkosten. De prijzen zijn zo’n €1900 en je profiteert van een besparing tot wel €280 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiechape, EPS parels, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Habergy kost doorgaans €5100. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1050. Het voordeel loopt al gauw op tot €830 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €13000. Het voordeel is om en nabij €880 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast onderscheiden we nog enkele interessante vormen. In onderstaande tekst behandelen we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur-isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isolatie: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Habergy (mei 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten of wellicht een bewuste wereld? Isoleren van jouw woning in Habergy is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2200 m3. Dat is dus al gauw €925 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina vind je de verwachte kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Habergy. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een royale 5% spaarrekening. Dak-isolatie kan men terugverdienen in 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4100)
€595
(€5100)
€950
(€8500)
Vloerisolatie€150
(€1100)
€235
(€1750)
€370
(€3400)
Spouwmuur€180
(€950)
€580
(€2300)
€785
(€3550)
HR++ glas€220
(€2275)
€315
(€3825)
€360
(€5000)
isolatie habergy 6782

Erkende Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Habergy?

Wat is het voordeel van mijn woning in Habergy isoleren?

Een goede woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een maatschappij als Essent of Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een prettig leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3025 en dat levert gemiddeld op €315, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Hierdoor analyseer je hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige acties als isoleren van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Op deze pagina komen we met een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Handy Home, Gamma, Brico, Big Mat, Hubo, Mr. Bricolage. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Info over isolatiepremie in Messancy

Door gebruik te maken van de huidige premies wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Deze welbekende energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Messancy voor jou kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minimaal 10 woningen in dezelfde straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huidige woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), is er daarbovenop een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Messancy
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder rente (0%) speciaal opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Aan de hand van tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Habergy wat strookt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door middel van een warmtescan komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Habergy voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Habergy. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen dragen bij aan een aangename warme woning en lagere maandlasten door een lagere energienota. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel leefklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment