Woning isoleren Bras

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Bras? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met haalbare maatregelen als de bodem isoleren en buisisolatie kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Hieronder ontdek je handige informatie over isolatie Bras. Bijvoorbeeld thema’s als dakkapel isoleren en condensvorming. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-bras-6800

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Minder problemen met vocht
 • Vermindering Milieu-impact
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieLuxemburg
GemeenteLibramont-Chevigny
Postcode6800
Gasverbruik20.380 kWh
Stroomverbruik3390 kWh
Gemiddelde energierekening€161,19

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand ontdek je de aantrekkelijkste acties om jouw woning in Bras te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, met als effect een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Bras is betaalbaar beginnend bij € 850 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €285 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel minder stookkosten. De prijzen zijn zo’n €1625 en het rendement ligt op zo’n €285, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals dekens, glaswol, folie, icynene. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Bras kost gemiddeld €4500. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1020. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €790 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11200. De winst is plusminus €800, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder kennen we nog een aantal mogelijke oplossingen. Hieronder beschrijven we de interessantste alternatieven.

 • Isolatie van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur isolatie: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Bras (juni 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een bewuste toekomst? Isoleren van jouw huis in Bras kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2400 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1100 op jaarbasis. Onderstaand berekenen we de uiteindelijke kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Bras. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4350)
€735
(€4800)
€970
(€9900)
Vloerisolatie€160
(€1250)
€185
(€1950)
€335
(€3500)
Spouwmuur€290
(€750)
€650
(€2425)
€930
(€3250)
HR++ glas€225
(€2250)
€305
(€4000)
€410
(€5050)
isolatie bras 6800

Interessante Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Bras?

Waarom zou ik mijn huis in Bras isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als OCTA+ en Lampiris, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een prettig leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3725 en geeft een besparing van €265 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Dan check je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Grote acties zoals isolatie van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Onderstaand ontdek je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Big Mat, Gamma, Dema, Mr. Bricolage, Handy Home, Hubo. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie rondom isolatiepremie in Libramont-Chevigny

Mede door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een enkele netwerkbeheerder stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Libramont-Chevigny meebetaalt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij minimaal 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Zodra je jouw bestaande huis op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Libramont-Chevigny
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) bedoeld voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Met behulp van de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Bras wat conformeert aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Met behulp van een warmtescan ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld enkel glas, traditionele muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Bras voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Bras. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Standaard begint men met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties bieden jou een aangenaam binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een prettig binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment